S-a întâmplat astăzi - 10 ianuarie. Moartea designerului de modă Coco Chanel

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

De-a lungul timpului, în această zi s-au întâmplat numeroase evenimente memorabile care au lăsat amprente puternice în istorie.

Aceste evenimente, selectate de Reuters, din diverse domenii - cultură, politică, știință și artă - au conturat ziua de 10 ianuarie ca fiind una cu amprente adânci în istoria umanității.

1917 - Moartea lui Buffalo Bill

În anul 1917, William Frederick Cody, cunoscut sub numele de Buffalo Bill, luptător împotriva nativilor americani și showman, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.

1920 - Înființarea Ligii Națiunilor

Pe 10 ianuarie 1920 a fost fondată Liga Națiunilor, o organizație internațională cu scopul de a promova pacea și cooperarea între state după Primul Război Mondial. A fost un pas important spre stabilizarea relațiilor internaționale și prevenirea unor conflicte majore.

1946 - Prima întrunire a Adunării Generale a Națiunilor Unite

În anul 1946, a avut loc prima întâlnire a Adunării Generale a Națiunilor Unite, la Londra.

1971 - Moartea designerului de modă Coco Chanel

Pe 10 ianuarie 1971, lumea modei a pierdut o personalitate remarcabilă odată cu moartea designerului francez Coco Chanel, la vârsta de 87 de ani. Contribuția ei la industria modei a fost deosebit de influentă și revoluționară.

1984 - Lansarea vehiculului electric Sinclair C5

În acestă zi, Sir Clive Sinclair a lansat Sinclair C5, un vehicul electric alimentat de un motor de mașină de spălat. Acest eveniment a reprezentat o încercare inovatoare de a aduce tehnologia electrică în lumea transportului personal.

1996 - Tribut tăcut adus fostului președinte francez François Mitterrand

Locuitorii din Paris au participat la un omagiu tăcut adus fostului președinte francez François Mitterrand, în semn de respect și recunoștință pentru mandatul său la conducerea țării.

2000 - Anunțul fuziunii dintre AOL și Time Warner

Pe 10 ianuarie 2000, companiile AOL și Time Warner au anunțat o fuziune majoră în industria media și de comunicații, marcând o schimbare semnificativă în peisajul mediatic global.

2003 - Retragerea Coreei de Nord din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Coreea de Nord a decis să se retragă din Tratatul de Neproliferare Nucleară în 2003, acuzând Statele Unite că încearcă să răstoarne sistemul politic.

2011 - Inundații devastatoare în Brisbane, Australia

O serie de inundații flash în Brisbane, Australia, au cauzat pagube semnificative, afectând grav orașul și comunitatea locală.

2013 - Explozii puternice în Quetta, Pakistan

În 2013, două explozii devastatoare au avut loc în Quetta, Pakistan, soldate cu pierderea tragică a vieților multor oameni și cu rănirea altora.

2016 - Decesul cântărețului David Bowie

10 ianuarie 2016 a marcat sfârșitul unei ere în industria muzicală odată cu moartea cântărețului legendar David Bowie, care a lăsat în urmă o moștenire muzicală și culturală impresionantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel