S-a întâmplat astăzi - 11 ianuarie. Primul zbor solo transpacific al unei femei

FOTO: Freepik @brgfx
FOTO: Freepik @brgfx

Astăzi, 11 ianuarie, sărbătorim o serie de evenimente remarcabile care au marcat istoria lumii în diferite domenii, de la literatură și aviație la schimbări politice și sport. 

O selecție a celor mai importante evenimente, realizată de Reuters:

1928 - Decesul scriitorului și poetului englez Thomas Hardy:

În această zi, în 1928, a avut loc decesul scriitorului și poetului englez Thomas Hardy. Cunoscut pentru romanele sale de succes "Primarul din Casterbridge" și "Tess din familia d'Urberville", Hardy a lăsat o amprentă durabilă în literatura engleză.

1935 - Amelia Earhart realizează primul zbor solo transpacific realizat de o femeie:

Pionier al aviației, Amelia Earhart a realizat un fapt istoric în 1935, efectuând primul zbor solo transpacific de către o femeie. Realizarea ei a rămas un simbol al curajului și determinării femeilor în domeniul aeronauticii.

1976 - Juntă militară preia puterea în Ecuador:

O schimbare semnificativă în peisajul politic al Ecuadorului s-a petrecut în 1976, când o juntă militară formată din trei persoane a preluat puterea de la președintele Guillermo Rodriguez Lara, marcând o perioadă de instabilitate politică în țară.

1987 - Copiii stabilesc record mondial în exerciții de Kung Fu:

Într-un eveniment plin de energie și spirit competitiv, copiii din diverse colțuri ale lumii au stabilit un record mondial în 1987 prin participarea la cel mai mare număr de exerciții de Kung Fu efectuate simultan.

2003 - Comutarea sentințelor tuturor deținuților de pe coridorul morții din Illinois:

Guvernatorul statului Illinois a comutat în 2003 toate sentințele celor 150 de deținuți aflați pe coridorul morții, reînviind dezbaterea națională despre pedeapsa cu moartea și subliniind o schimbare semnificativă în politicile penale ale statului.

2004 - Marcarea unui nou record mondial în patinaj viteză:

În lumea sportului, 2004 a adus cu sine realizarea remarcabilă a lui Mark Tuitert, care a stabilit un nou record mondial în patinajul viteză, evidențiind excelența și perseverența sportivilor.

2007 - Prima femeie Yeoman la Turnul Londrei:

În 2007, Turnul Londrei a înregistrat o schimbare semnificativă în tradițiile sale seculare, numind prima femeie Yeoman, deschizând astfel calea pentru o mai mare egalitate de gen în rândurile acestor gardieni ai istoriei.

2008 - Decesul lui Sir Edmund Hillary:

Lumea a pierdut un explorator de excepție în 2008, odată cu decesul neo-zeelandezului Sir Edmund Hillary, care, împreună cu nepalezul Tenzing Norgay Sherpa, a devenit primul om care a cucerit vârful cel mai înalt al lumii, Muntele Everest.

2008 - Prima cursă aeriană comercială de la Hobart la Antarctica:

O realizare remarcabilă în domeniul aviației s-a consemnat în 2008, odată cu inaugurarea primei curse aeriene comerciale de la Hobart către Antarctica, deschizând noi frontiere în explorarea și conectivitatea între continente.

2009 - Naufragiu tragic al unui feribot indonezian:

Într-un eveniment tragic din 2009, un feribot indonezian, transportând 250 de pasageri, a naufragiat în timpul unei furtuni.

2015 - Marș masiv în Franța în memoria victimelor atacurilor din Paris:

În 2015, sute de mii de cetățeni francezi au ieșit în stradă într-un marș fără precedent, aducând un tribut emoționant victimelor atacurilor teroriste din Paris și demonstrând unitatea și solidaritatea poporului francez în fața adversității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel