S-a întâmplat astăzi - 19 februarie. Proteste în Austria împotriva extremei drepte

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Principalele evenimente petrecute în data de 19 februarie de-a lungul timpului.

1951 - Decesul romancierului francez Andre Gide


În această zi, în anul 1951, a avut loc decesul lui Andre Gide, renumitul romancier francez. Gide a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1947, lăsând în urmă o moștenire literară remarcabilă.

1997 - Trecerea în eternitate a liderului chinez Deng Xiaoping


Liderul chinez Deng Xiaoping a încetat din viață la vârsta de 93 de ani. A condus China din 1978 până la retragerea din ultima sa funcție oficială în 1990, iar influența sa a rămas preeminentă până la moartea sa.

1999 - Toronto Maple Leafs se mută într-un nou stadion


Echipa de hochei Toronto Maple Leafs a făcut istorie în 1999, mutându-se într-un nou stadion după ce ocupase Maple Leaf Gardens încă din 1931.

2000 - Proteste la Viena împotriva Coaliției Conservatoare și a Partidului de Extremă Dreaptă


În anul 2000, mii de manifestanți s-au adunat în fața Palatului Hofburg din Viena pentru a protesta împotriva noii coaliții formate din conservatori și Partidul de Extremă Dreaptă condus de Jorg Haider.

2003 - Tragedia aviației militare iraniene în Iranul de Sud-Est


Un avion de transport militar Il-76, construit în Rusia, s-a prăbușit într-un versant al unui munte din sud-estul Iranului, provocând moartea tuturor celor 276 de persoane aflate la bord, inclusiv membri ai Gărzilor Revoluționare din Iran. A fost cea mai gravă catastrofă aeriană din istoria Iranului.

2006 - Percheziții la Echipa Nordică Austriacă la Jocurile Olimpice de Iarnă din Torino


Poliția italiană a efectuat percheziții în tabăra echipei nordice austriece la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2006 de la Torino, în cadrul unei operațiuni antidrog.

2007 - Atac terorist asupra unui tren din India către Pakistan


Două bombe au explodat la bordul unui tren care circula din India în Pakistan, rezultând moartea a 68 de pasageri, majoritatea dintre aceștia fiind pakistanezi.

2008 - Fidel Castro anunță retragerea din funcția de președinte al Cubei


Liderul cubanez Fidel Castro, aflat într-o stare precară de sănătate, a anunțat că nu se va mai întoarce să conducă țara comunistă. Astfel, se retrăgea din funcția de președinte după 49 de ani de la preluarea puterii în urma unei revoluții.

2010 - Expoziția soldaților de teracotă la Muzeul Qin


În anul 2010, impresionanta expoziție a soldaților de teracotă a fost deschisă publicului la Muzeul Qin din China, oferind vizitatorilor o privire fascinantă asupra acestei capodopere istorice.

2015 - Anunțul noului album al formației Britpop Blur


În 2015, trupa britpop Blur a făcut anunțul așteptat de fani - lansarea unui nou album. Vestea a stârnit entuziasm în rândul iubitorilor muzicii britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel