S-a întâmplat astăzi - 29 decembrie. Avioanele germane au lansat mii de bombe incendiare asupra Londrei

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Pe 29 decembrie s-au înregistrat evenimente marcante în istoria mondială.

1911 - Sun Yat Sen a devenit primul președinte al Republicii Chineze, marcând un moment crucial în istoria Chinei moderne.

1940 - Avioane germane au lansat mii de bombe incendiare asupra centrului orașului Londra, cauzând cel mai distructiv incendiu de la Marea Foc din 1666.

1978 - A intrat în vigoare noua constituție democratică a Spaniei, care prevedea o monarhie constituțională și un guvern parlamentar.

1986 - Harold Macmillan, prim-ministru britanic în perioada 1957-1963, a decedat, marcând sfârșitul unei ere în politica britanică.

1992 - Președintele Daniel arap Moi a câștigat primele alegeri multi-partid din Kenya, după 26 de ani.

1996 - Guvernul Guatemalei și rebelii de stânga au semnat un acord de pace, punând capăt a 36 de ani de război care au costat cel puțin 140.000 de vieți.

2000 - Diego Turbay, președintele comisiei pentru pace din Congresul Columbiei, și alte cinci persoane au fost ucise într-un atac într-o zonă controlată de gruparea rebelă FARC.

2000 - Echipa australiană de cricket a stabilit un nou record mondial de victorii consecutive în meciuri de test, ajungând la 14 victorii, după înfrângerea echipei din Indiile de Vest.

2004 - Jerry Orbach, aclamat ca un actor emblematic al New York-ului pentru munca sa pe Broadway, în filme și ca protagonist al serialului de televiziune "Law & Order", a decedat la vârsta de 69 de ani.

2017 - Un băiat care se juca cu aragazul a declanșat un incendiu mortal în Bronx, New York, un eveniment tragic care a zguduit comunitatea locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel