S-a întâmplat astăzi - 5 martie. Retragerea trupelor israeliene din Liban

FOTO: Freepik @senivpetro
FOTO: Freepik @senivpetro

Secolul XX a fost martorul unor evenimente remarcabile care au schimbat cursul istoriei și au lăsat o amprentă puternică în memoria colectivă a omenirii. Printre aceste evenimente se numără și unele din anii 1945, 1953, 1993, 2000, 2007, 2010 și 2013, care au avut un impact semnificativ asupra lumii.

1945 - Primul zbor al Gloster Meteor: Începutul erei jet

Anul 1945 a marcat un moment crucial în istoria aviației britanice, odată cu primul zbor al Gloster Meteor, primul avion de luptă cu reacție din Marea Britanie. Acest eveniment a marcat începutul unei noi ere în tehnologia aviatică, deschizând calea pentru dezvoltarea avioanelor cu reacție și schimbând paradigma războiului aerian.

1953 - Moartea lui Stalin și a compozitorului Sergei Prokofiev: Capitole diferite ale istoriei

În 1953, lumea a fost marcată de două evenimente semnificative: moartea dictatorului sovietic Josef Stalin și a compozitorului rus Sergei Prokofiev, cunoscut pentru lucrarea sa orchestrală "Peter și lupul". Aceste evenimente au avut un impact major asupra scenei politice și culturale mondiale, marcând sfârșitul unei ere și începutul altora noi.

1993 - Interzicerea pe viață a sprinterului canadian Ben Johnson: Umbra dopajului olimpic

În 1993, sprinterul canadian Ben Johnson a fost suspendat pe viață după ce a eșuat în a doua testare antidoping, la cinci ani după ce fusese exclus în mod rușinos de la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988. Această decizie a adus în prim-plan problema dopajului în sport și a impus reglementări mai stricte pentru asigurarea integrității competițiilor.

2000 - Retragerea trupelor israeliene din Liban

În anul 2000, Israel a luat decizia de a retrage trupele din Liban până în luna iulie, indicând că retragerea va avea loc chiar și fără un acord de pace cu Siria. 

2007 - Atacul cu mașină capcană în Districtul Librarilor din Bagdad: Pierderi de vieți nevinovate

În 2007, un atac cu mașină capcană a lovit districtul librăriilor din Bagdad, provocând moartea a 26 de persoane. Această tragedie a subliniat pericolele la care erau expuși civili nevinovați în contextul conflictului din Irak și a evidențiat necesitatea eforturilor internaționale pentru menținerea păcii.

2010 - Expoziția de la New York: Omagiu adus unei legendare formații de muzică

În 2010, o expoziție de memorabilii Grateful Dead a fost deschisă în New York, oferind fanilor o oportunitate de a explora istoria și moștenirea legendarului grup muzical.

2013 - Moartea fostului președinte al Venezuelei, Hugo Chavez

Anul 2013 a înregistrat moartea fostului președinte al Venezuelei, Hugo Chavez. Figură controversată și carismatică, Chavez a avut un impact semnificativ asupra politicii și economiei venezuelene, marcând sfârșitul unei epoci politice în istoria țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel