S-a întâmplat în 28 octombrie. Primul diplomat occidental ucis în Iordania

Foto: OpenClipart-Vectors/ Pixabay
Foto: OpenClipart-Vectors/ Pixabay

Care sunt cele mai importante evenimente întâmplate în ziua de 28 octombrie, în istorie.

1919 - Congresul Statelor Unite a adoptat Actul de Prohibiție Volstead, care interzicea vânzarea de băuturi alcoolice conținând mai mult de 50% alcool.

1981 - Un submarin sovietic din clasa Whiskey, înarmat cu arme nucleare, a eșuat în apele suedeze.

1995 - 289 de oameni au murit și 270 au fost răniți când un tren de metrou aglomerat a luat foc în capitala Azerbaidjanului, Baku.

1997 - Președintele zambian Frederick Chiluba a supraviețuit unei tentative de lovitură de stat inițiate de ofițeri militari mai tineri, care au declarat că acționează împotriva corupției și criminalității din guvern.

1999 - Luis Alfredo Garavito, cunoscut sub numele de "Goofy", a mărturisit că a ucis aproximativ 140 de copii într-o perioadă de șapte ani, într-un caz fără precedent în Columbia.

1999 - Poetul comunist Rafael Alberti, care a petrecut aproape 40 de ani în exil după Războiul Civil Spaniol, a murit la vârsta de 96 de ani.

2002 - Diplomatul american de rang înalt Lawrence Foley a fost asasinat în Iordania, devenind primul diplomat occidental ucis acolo.

2005 - Americanul Richard Smalley, care a împărțit Premiul Nobel pentru Chimie în 1996 pentru descoperirea unei forme de carbon numită "buckyballs" și a deschis calea pentru dezvoltarea domeniului nanotehnologiei, a murit la vârsta de 62 de ani.

2007 - Porter Wagoner, cântărețul american de muzică country, o stea a Grand Ole Opry, ale cărui costume strălucitoare cu pietre prețioase Nudie i-au uimit pe fani atunci când a cântat alături de Dolly Parton, în anii '60, a murit.

2009 - NASA lansează racheta Ares I-X.

2011 - India găzduiește prima sa cursă de Formula 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel