Ciocolata este una dintre delicatesele la care puține persoane rezistă. Este plăcută la textură, ne binedispune și ne dă mai multă energie în zilele agitate. Cu toate acestea, atunci când temperatura crește și ciocolata se topește. Compania Cadbury, din Marea Britanie a găsit rețeta pentru ciocolata care nu se topește. Se pare că acum femeile din țările foarte călduroase vor avea acces mai ușor la ingredientul fericirii.
Autor: Gabriela Bejan
Mondelez International, filială a Cadbury, a descoperit recent amestecul care produce ciocolata care rezistă la temperaturi de circa 40 de grade. Astfel, fabricile de produse din ciocolată ar putea să le distribuie chiar și în țările călduroase, în curs de dezvoltare, acolo unde modalitățile de aprovizionare nu sunt propice transportului unor mari cantități de produse sensibile la căldură sau la umiditate, relatează ziarul Le Parisien.
Pentru a rezulta o ciocolată care nu se topește, Cadbury a redus zahărul cu straturi de grăsime ceea ce a conferit o rezistență mai mare la căldură. Marele test al noii rețete a constat în ținerea unei tablete de ciocolată Dairy Milk (Milka) la o temperatură de 40 de grade timp de trei ore. Ciocolata a rămas întreagă, fără să se topească, și nu și-a schimbat gustul deloc.
Cu toate acestea, Cadbury nu a anunțat când va începe să producă ciocolata termorezistentă, nici măcar dacă va fi comercializată. Ca informație generală, ciocolata pe care o știm cu toții se topește în jurul valorii de 33 de grade, câteva grade mai puțin decât temperatura corpului uman. Acesta este motivul pentru care ciocolata se topește în gură.
Trebuie spus că nu este prima dată când se descoperă o astfel de rețetă. În 2009, un cercetător a ”gătit” o ciocolată cu mai puțin unt de cacao și care nu se topea decât de la 55 de grade în sus. Însă, pentru o astfel de performanță nu sunt căi simple, ci doar procese complicate și destul de costisitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu