”S-a râs mult de Ion Iliescu” când a spus asta, dar ce se întâmplă astăzi: Câți oameni de la sat mai vin să facă o facultate?

Astăzi, trăim în logică electorală, presărată cu ”mici glumițe, reacții”. 

În timp ce coaliția de guvernare a intrat în pauză operativă, dar funcționează, nu știm cum, țara încotro se îndreaptă? Cu înțepături și ”glumițe” și prea puține informații despre binele României, jucătorii politici își conturează profiluri de candidați. Unul mai bun ca altul pentru o țară care se îndreaptă spre o direcție incertă. Unii promit, alții spun că fac, alții că schimbă. Dar noi, românii, de ce avem nevoie azi pentru a ne fi mai bine mâine? 

Despre acest subiect a vorbit și deputatul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, într-un interviu acordat DCNewsTV, exprimându-și speranța ca după acest an electoral să urmeze măcar trei ani de construcție pentru români și România. În cadrul emisiunii ”De Ce Citim”, realizată de Flaviu Predescu, Ionuț Vulpescu, care tocmai ce realizase un interviu cu fostul președinte Ion Iliescu, a îndemnat ”Haideți să ieși din logica asta electorală, electoralistă de fapt – cu confruntări zi de zi, mici glumițe, reacții”, amintind afirmația lui Ion Iliescu despre care s-a râs mult, dar care și astăzi e atât de necesară României Vezi mai mult pe DCNEWSTV

Citește și: 

Viitorul Președinte al României. Iliescu: Acesta va fi pariul

Întrebat, de Ionuț Vulpescu la Avangarda, „Ce calități trebuie să aibă un Președinte?”, Ion Iliescu a zis:

„România are nevoie de cineva care să fie deasupra partidelor. Un președinte e un mediator. Cumva, e și ciudat câte etichete și sloganuri, apropo de publicitatea politică, au rezultat în ultimii ani. Unii au vrut să fie „președinte-jucător”. Asta înseamnă democrație? Să joci, ca Președinte, cot la cot cu partidele, cu grupurile de interese? Sau să reprezinți interesul societății și al statului Român deopotrivă, fără a deveni clientul unor relații de putere? De ce nu alege nimeni să se prezinte electoratului ca ceea ce ar trebui să fie, un președinte-mediator? Președintele e un arbitru al unui joc în care nimeni altcineva, în afară de societate, în întregul ei, nu are voie să câștige. Desigur, Președintele vine susținut de un partid sau din partea unui partid. Dar un președinte trebuie să nu mai fie un individ de partid, ci un om de stat; asta nu înseamnă însă că Președintele trebuie să aibă o amnezie ideologică, să uite de valorile și principiile lui, odată ajuns la Cotroceni. Să știți că Palatul Cotroceni e și un loc al amneziilor, pentru unii, nu numai al beției de putere.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel