S-a trezit cu un locatar străin în casa ei. Mărturia cutremurătoare a unei românce

O sibiancă s-a trezit cu un nou locatar în casă, la 6 ani după ce a cumpărat locuința. Conform informațiilor, misteriosul locatar chiar recent și-a înnoit buletinul, pe aceeași adresă. Femeia nu a văzut-o niciodată pe această persoană, însă îi primește aproape zilnic corespondența, inclusiv citații și documente ANAF. Când s-a adresat primăriei Sibiu, ”angajații instituției au trimis-o la plimbare”.

O femeie din Sibiu s-a trezit cu un locatar străin în casă, la 6 ani după ce a cumpărat casa. Pe adresa locuinței vine corespondența cetățeanului în cauză. Din motive de confidențialitate, numele persoanei și adresa nu pot fi făcute publice.

Doamna Petruța S. are 71 de ani și locuiește pe o stradă din zona Lupeni, aproape de Gara Sibiu. A cumpărat aici o locuință încă din 2014 și din prima zi a primit în căsuța poștală corespondența unei alte persoane. Inițial nu a acordat o prea mare importanță, până de curând când s-a trezit la ușă cu cineva de la ANAF care căuta un fost proprietar care încă figurează în acte la această adresă.

„Eu i-am spus că domnul respectiv nu mai stă de vreo șapte ani aici, iar dânsul mi-a replicat că nu este adevărat pentru că în urmă cu câteva luni și-a reînnoit buletinul la această adresă”, spune fiul doamnei S.. ”Când am aflat m-am dus la Primăria Veche și le-am spus ce am pățit. Un domn de acolo s-a uitat la acte și mi-a spus că la adresa indicată ar sta o familie întreagă, nu doar persoana în cauză. I-am întrebat cum e posibil așa ceva? Mi-au spus că legea le permite și că este totul legal, apoi m-au trimis la plimbare. Eu acum stau și mă întreb ce fac dacă îmi bate Poliția la ușă? Sau dacă mă trezesc noaptea cu mascații peste mine, că se pare că e perfect legal?!”, mai spune fiul doamnei.

Situația este cu atât mai absurdă cu cât membrii familiei doamnei S. au fost la Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Sibiu cu toate documentele necesare să-și facă acte că locuiesc împreună cu bunica lor. Li s-a spus că nu se poate, în cazul lor, până nu vine bunica personal să-i preia în spațiu, nici măcar cu împuternicire. ”Mi se pare o totală lipsă de respect față de cetățean. Eu, care locuiesc aici, trebuie să vin cu mama de mână și un străin care nu mai stă aici de șapte ani sau de cine știe când poate face oricând vrea acte pe adresa noastră? În continuare vin plicuri, ceva informații legate de credite, informații ANAF... eu ce să fac? Le iau sau le arunc? Încalc legea dacă face ceva? M-am dus inclusiv la poștă și le-a zis că nu mai aducă. Degeaba...”, concluzionează fiul doamnei S., potrivit TurnulSfatului.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel