S-a urcat beat la volan și și-a omorât prietenul. Va plăti cu SUSPENDARE pentru o viață

foto ziarulunirea.ro
foto ziarulunirea.ro

Inconștiența la volan este plătită doar de victime în România. Autorii primesc pedepse cu suspendare. 

Este și exemplul unui bărbat din Alba care s-a urcat beat la volan și și-a omorât prietenul. Instanța la condamnat la doar 2 ani și patru luni cu suspendare. 

Bărbatul de 33 de ani din județul Alba a scăpat. Are un dosar, o condamnare cu suspendare, dar nu plătește, în realitate, nici măcar o zi. În vreme ce viața celor ce se urcă beți la volan merge mai departe, cea a victimelor lor, de multe ori, nu. Se oprește brusc și neașteptat. Sunt uciși de un morman de fiare condus de un om îndeajuns de inconștient încât să ia câte vieți se nimerește. Pentru că, în definitiv, pedepsele în România sunt prea slabe pentru infracțiunile grave. 

Așa a ajuns și acest bărbat, ca și mulți alții, să fie condamnat pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe la doar 2 ani și 4 luni cu suspendare și 4 de încercare. 

Cum s-a produs accidentul

În actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 21 aprilie 2019, în jurul orei 03:20, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus autoturismul marca Audi A6 pe raza localităţii Strungari, respectiv pe drumul care face legătura între localitatea Strungari şi mănăstirea Strungari, în autoturism aflându-se şi un pasager pe locul din faţă-dreapta şi victima pe bancheta din spate. Când a ajuns într-o zonă în care drumul prezintă o curbă stânga urmată de un podeţ, un şanţ de colectare a apei pluviale şi un gard, din cauza neatenţiei şi stării în care se afla, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a distrus o parte din gard şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton care a fost rupt de la bază, în urma impactului acesta căzând pe carosabil, arată ziarulunirea.ro

Pasagerul de pe bancheta din spate a decedat ca urmare a leziunilor traumatice care s-au produs prin lovirea de corpurile dure din interiorul autoturismului. Şoferul a suferit vătămări corporale uşoare, fiind transportat la spitalul din Sebeş. Al doilea pasager nu a suferit leziuni.

Şoferul avea o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma prelevării mostrelor biologice de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă (ora 06:30), respectiv 1,15 g/l alcool pur în sânge la a doua probă (ora 07:30).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel