S-a vândut casa Prințesei Diana. Suma colosală pe care a plătit-o noul proprietar

foto: Facebook, Familia Regală a Marii Britanii
foto: Facebook, Familia Regală a Marii Britanii

Casa Prințesei Diana a fost scoasă la vânzare.

După divorțul de Charles, Prințesa Diana a revenit pentru o vreme la casa familiei sale din Londra, locul care îi oferea liniștea de care avea atâta nevoie. Imobilul situat pe Farm Street, la numărul 24, a devenit parte a patrimoniului familiei sale în anul 1990, ca un cadou. Casa, care a servit ca refugiu pentru Diana, a fost vândută rapid după ce a fost listată pentru prima dată în ultimele decenii de o agenție imobiliară. Construită în anii 1980, fusese cumpărat de tatăl Prințesei Diana pentru a-l oferi ca dar celei de-a doua sale soții, scrie London Loves Property.

Tranzacția imobilului de la sfârșitul acestei săptămâni a surprins piața internațională. Deși prețul cerut a depășit 10 milioane de dolari, iar vânzătorii de proprietăți similare de obicei trebuie să aștepte mult timp pentru a găsi un cumpărător, în acest caz lucrurile s-au întâmplat extrem de rapid.

Proprietatea, care se întinde pe patru etaje și are o fațadă din stuc, dispune de feronerie cu rame glisante și beneficiază de o amplasare excelentă, fiind situată la câțiva pași de Hyde Park. Construită la începutul anilor 1980, casa include o bibliotecă la primul etaj, considerată camera preferată a tatălui Dianei. De asemenea, există o sufragerie cu pereți roșii intens, reminiscentă de stilul celor de la Althorp House, domeniul familiei, unde se află și mormântul Prințesei.

Dormitoarele reprezintă un veritabil exemplu de eleganță, fiind amenajate cu mobilier antic și băi decorate cu marmură rafinată. Terasa orientată spre sud este perfectă pentru a te bucura de vremea schimbătoare din Londra, conform celor de la Elle Decor. În plus, casa dispune de saloane pentru recepții și un lift propriu.

Sursa foto: Wetherell / Instagram

Ce s-a întâmplat cu locuința familiei Prințesei Diana

Tatăl Dianei, John Spencer, a achiziționat casa în 1990 ca un cadou pentru a doua sa soție, Contesa Raine Spencer. Din păcate, Al 8-lea Conte Spencer a murit la doar doi ani după achiziție, lăsându-i contesei proprietatea de pe Farm Street. Relația dintre Prințesa Diana și mama sa vitregă a fost considerată destul de tensionată în timpul vieții tatălui ei, însă cele două au reușit să își îmbunătățească legătura în perioada divorțului Dianei de Prințul Charles.

Conform unui comunicat de presă emis de agenția Wetherell, principalul agent imobiliar din Mayfair care a gestionat vânzarea, acesta a fost momentul în care Prințesa Diana a început să viziteze casa tot mai des. A petrecut mult timp alături de Raine Spencer, dar și ore întregi singură în biblioteca preferată a tatălui său.

Proprietatea familiei Prințesei Diana a fost vândută în mai puțin de patru zile de la listarea sa de către agenția imobiliară, pentru suma de 14,2 milioane de dolari. Identitatea noului proprietar rămâne, deocamdată, necunoscută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel