S-au căutat soluții alternative pentru gazul rusesc când, de fapt, acestea erau și în România. Ar putea fi exploatate cât de curând, spune Livia Stan / video

Captura video Aspen Energy Summit, Livia Stan
Captura video Aspen Energy Summit, Livia Stan

Livia Stan, Public Affairs Manager E.ON România, a fost prezentă la  Evenimentul Aspen Energy, Summit organizat sub egida „Programului de energie și durabilitate al Institutului Aspen România”, unde a vorbit despre decarbonizare și  tranziție energetică.

„Vreau să subliniez faptul că decarbonizarea a devenit mai mult decât o prioritate strategică împreună cu legea europeană a climei în 2021. Cu toții am recunoscut că decarbonizarea nu este doar o chestiune de ambiție și aspirație, ci este o țintă. Este un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic pe care statele membre ar trebui să îl preia în legislațiile lor și, desigur, în toate acțiunile lor.

Încercăm acum să ne adaptăm legislațiile și planurile noastre de investiții pentru a atinge acest obiectiv. Ca și companie care se ocupă atât de gaz, cât și de electricitate, este foarte important cum înțelegem această cale pe care ne aflăm cu toții în acest moment. Este clar că înțelegem cu toții că nu există scurtături către tranziția energetică și este un proces obiectiv pentru noi toți, pentru toți actorii din sectorul energetic și, bineînțeles, din industrie, dar este foarte important cum folosim acest termen și cum îl tratăm corect în contextul economiei românești.

Credem cu adevărat că aceste obiective vor face loc pentru combustibilii fosili cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi gazul, desigur gazul decarbonizat. Vreau să pun acest lucru foarte clar de la început pentru că este clar că acesta este subiectul discuției noastre și am discutat de atâtea ori despre securitatea aprovizionării, dar și despre eficiența energetică și alte elemente ale tranziției energetice. Vreau să precizez foarte clar acest principiu in numele unei companii care se confruntă atât cu provocările gazului, cât și cu electricitatea, cred că este foarte important să ne folosim toate capacitățile și toate resursele.

Nu trebuie să lăsăm gazul în urmă, este o resursă care poate fi foarte decarbonizată. Ne confruntăm cu asta în Europa chiar acum și putem aduce tehnologiile și în România și cred că ar trebui să reconsiderăm rolul gazului în contextul Uniunii Europene, bineînțeles după conflictul ruso-ucrainean.

De asemenea, cred că în ultimul an ne-am sporit eforturile pentru a găsi soluții alternative pentru gazul rusesc, dar unele soluții alternative sunt și în România chiar acum și sperăm cu adevărat că vor fi exploatate în curând.", a spus Livia Stan. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel