S-au scumpit rechizitele. Un caiet de biologie costă acum aproape dublu

Foto: Freepik
Foto: Freepik

În curând va suna din nou clopoţelul. Părinţii au intrat deja în febra cumpărăturilor "back to school".

În mai puţin de o lună începe un nou an şcolar, iar părinţii au început deja goana după haine noi şi rechizite. Doar că preţurile la cele mai multe dintre articolele necesare unui elev de clasă primară, gimnazială sau de liceu au explodat, iar unele au preţ dublu faţă de anul trecut.

De pildă, piesele vestimentare necesare pentru a compune o ținută de elev s-au scumpit cel mai mult. Dacă anul trecut pentru o cămașă, un pulover, pantaloni sau fustă, și încălțăminte, suma achitată de către părinți era de 225 de lei, în prezent, aceștia sunt nevoiți să plătească peste 260 de lei, potrivit Redacţia.

Și costurile rechizitelor au înregistrat o creștere semnificativă. De exemplu, un caiet de biologie, care în toamna lui 2022 avea un preț de 2,2 lei, a ajuns acum să coste în jur de 4 lei. Cât privește ghiozdanele, prețurile variază între 65 și 500 de lei în funcţie de mărime, brand, decoraţiuni, compartimente, material şi alte detalii de design, la o privire mai atentă pe site-urile cu rechizite şcolare.

Tarifele pentru afterschool, mai mari în noul an şcolar

Părinții sunt nevoiți să aloce o sumă mai mare de bani nu doar pentru rechizite ci și pentru serviciile de afterschool. Dacă anul trecut o familie plătea 800 de lei pentru afterschool, acum aceeași familie cheltuiește 900 de lei. În plus, costurile pentru mesele zilnice s-au majorat de la 18 lei la 22 lei pe zi. Pe de altă parte, există și afterschool-uri cu tarife de peste 2.000 de lei pe lună pe care şi le permit doar cei mai înstăriţi!

Dacă elevul mai practică şi un sport, părinții trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei în plus pentru trening, pantofi sport şi, eventual, echipamente. Un trening poate costa, anul acesta, mai mult cu câteva zeci de lei. În medie, abonamentele pentru înot au crescut cu aproximativ 50 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel