S-au suplimentat forțele și mijloacele tehnice județele Iași și Vaslui, afectate de inundații

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

IGSU a suplimentat capacitatea operațională pentru județele Iași și Vaslui care sunt afectate de inundații.

În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 14 septembrie 2024 și a prognozei hidrometeorologice pentru data de 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Iași și Vaslui au crescut capacitatea operațională pentru a asigura un răspuns adecvat la eventualele situații de urgență, porivit unui comunicat la IGSU.

Astfel, în județul Iași sunt mobilizați peste 400 pompieri și următoarele mijloace tehnice: 6 autocamioane de intervenție, 9 bărci, 1 automacara, 26 mașini de stingere, 4 microbuze, 3 șenilate, 1 buldoexcavator, 8 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile, 1 punct de comandă mobil și 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Iași a fost dislocată încă de ieri o tabără mobilă de la ISU Mureș.

”ISU Iași va primi sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Bistrița-Năsăud, Mureș și Suceava, constând în 52 de pompieri, 4 autocamioane de intervenție, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 4 motopompe remorcabile și 4 motopompe transportabile”, au transmis reprezentanții IGSU.

Citește și: Codul roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Siret și Prut, prelungit până luni

În județul Vaslui sunt mobilizați 380 de pompieri și următoarele mijloace tehnice: 5 autocamioane de intervenție, 3 bărci, 22 mașini de stingere, 2 microbuze, 1 șenilată, 14 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile și 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Vaslui au fost dislocate, încă de ieri, o tabără mobilă de la ISU Harghita, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o autospecială pentru salvarea persoanelor din medii ostile de la ISU Călărași.

”ISU Vaslui va fi sprijinit de către inspectoratele pentru situații de urgență din Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Neamț și Sibiu, care vor trimite 76 de pompieri, 6 autocamioane de intervenție, 12 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 6 motopompe remorcabile și 6 motopompe transportabile”, se precizează în comunicatul menționat.

Citește și: Traficul feroviar, în continuare afectat de ploile torențiale. Restricții de circulație și secție CF închisă în Galați. Încă o regională restricționată

De asemenea, în afară de  resursele deje existente la nivelul județelor Iași și Vaslui, inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din cele două județe cu efective și mijloace tehnice din județele limitrofe, neafectate de fenomenele meteo.

IGSU a subliniat că ”toate mijloacele tehnice menționate sunt în deplasare către județele Iași și Vaslui”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel