Să mai zică cineva că Biserica Ortodoxă Română e medievală. Detaliul „cool“ de pe Catedrala Națională care s-a viralizat pe Internet / foto

Lucrările la Catedrala Națională din București nu contenesc, iar un banner de pe aceasta a atras atenția internauților.

Biserica Ortodoxă Română este acuzată deseori de „practici medievale“, iar ierarhilor li se reproșează că duc mai departe Tradiția Bisericii prin ritualuri care nu mai au legătură cu progresul și modernitatea.

Cu toate acestea, nu de puține ori Biserica Ortodoxă Română a dovedit că poate fi mai „în pas cu moda“ decât multe alte instituții ale statului, ba chiar a dat dovadă de responsabilitate, transparență și lucru făcut temeinic.

Un ultim exemplu în acest sens, prin care Biserica s-a adaptat de minune noilor tehnologii, a fost surprins într-o fotografie de Gheorghiță Ciocioi, etnolog, publicist și traducător român. El a fotografiat un imens banner pe care este reprezentat un cod QR și care este agățat pe una din turlele Catedralei Naționale din București. Chiar dacă acesta a iscat dezbateri controversate și discuții demne de teoria conspirației, realitatea e că BOR știe să se adapteze noului și să se adreseze tuturor categoriilor de public.

Codul QR de pe Catedrala Națională direcționează utilizatorii către siteul Pictăm Catedrala, unde fiecare român poate contribui, nesilit de nimeni, cu o sumă de bani ce va fi folosită pentru realizarea picturii de pe pereții clădirii. 

Iată un exemplu care dovedește că Biserica este cu mult înaintea Statului în ceea ce privește digitalizarea, adresabilitatea și capacitatea de a ajunge la toate categoriile de public îmbrățișând toate instrumentele moderne, dar în același timp ducând mai departe Tradiția milenară a Creștinismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel