Ești obișnuit să-ți încălzești mâncarea pe flacăra aragazului? Ei bine, acest gest comun pare să fie unul greșit. Iată explicația.
Nu se adaugă condimentele în mâncare în timpul fierberii, ci numai la sfârşit, când se potriveşte gustul. Smântâna, verdeaţa tăiată sau oul bătut se pun la mâncăruri numai înainte ca ele să fie servite.
Cuişoarele sunt un ingredient folosit la preparatele din carne de porc, pește, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.
Mâncărurile nu se vor reîncălzi direct la foc, ci pe un vas cu aburi. Altfel, se pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele.
În supa de carne puteţi pune o ceapă mare, curăţată, întreagă, în care aţi înfipt câteva cuişoare aromate.
*Aceste sfaturi au fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum măsori ingredientele în bucătărie, fără cântar. Câte grame are o lingură plină cu făină
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu