Sabia unui cruciat, veche de 900 de ani, găsită de scafandri de pe coasta Israelului (VIDEO)

Facebook - China Science
Facebook - China Science

O sabie folosită de cruciați în urmă cu aproape un secol a fost găsită în apropierea coastei Israelului. 

Descoperire impresionantă pe coasta Israelului. O sabie lungă de un metru, datând din perioada cruciaților, a fost găsită de un scafandru pe fundul mării de pe coasta Carmelului, a anunțat luni Autoritatea pentru Antichități (IAA), conform The Jerusalem Post

Shlomi Katzin, scafandru din Atlit, a observat câteva rămășițe antice, cum ar fi fragmente de ceramică, ancore de piatră și metal, precum și sabia, care probabil a reapărut după mișcarea nisipurilor de către curenții marini. Temându-se că artefactul s-ar putea acoperi din nou cu nisip, el l-a adus la suprafață și a contactat IAA.

„Sabia a fost păstrată în stare perfectă, este o descoperire frumoasă și rară și se pare că aparținea, evident, unui cavaler al cruciaților”, a declarat inspectorul Unității de Prevenire a Jafului IAA, Nir Distelfeld. „Sabia a fost găsită încrustată cu organisme marine, dar artefactul este din fier. Este interesant să întâlnești un astfel de obiect, care te duce cu 900 de ani înapoi în timp, într-o altă eră, cu cavaleri, armuri și săbii”.

Coasta Carmelului a fost martorul unor momente importante din istoria cruciadelor.

Cruciadele, încurajate de Biserica Romano-Catolică

Urmărind ideea eliberării locurilor sfinte de sub stăpânirea musulmană și încurajate de Biserica Romano-Catolică, puterile europene au inițiat mai multe campanii militare în Orientul Mijlociu între secolele XI și XIII, care au condus la înființarea mai multor state creștine în zonă, precum Israelul modern, Libanul și Siria.

În 1187, sultanul musulman Saladin a reușit să învingă statele cruciate și să recucerească Ierusalimul, determinându-l pe regele Richard I al Angliei, de asemenea numit „Inimă de leu”, să inițieze o altă campanie militară pentru a recâștiga controlul creștin asupra Țării Sfinte. Acțiunile lui Richard au condus la un val numit „febra a cruciaților” în Anglia, rezultând în antisemitismul fără precedent în națiunea insulară, inclusiv un masacru al evreilor de la York.

Coasta Carmelului, un muzeu viu

De-a lungul secolelor, apele de pe coasta Carmelului au fost navigate de mii de nave. 

„Coasta Carmelului conține numeroase golfuri naturale care ofereau adăpost navelor în timpul unei furtuni și golfuri mai mari în jurul cărora s-au dezvoltat așezări întregi și orașe portuare antice, precum Dor și Atlit”, a remarcat directorul Unității de Arheologie Marină a IAA, Kobi Sharvit. „Aceste condiții prielnice au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice bogate. Sabia recent recuperată este doar o astfel de descoperire”. 

Situl unde a fost găsită sabia era deja cunoscut de IAA. Descoperirile anterioare au sugerat că zona a fost folosită pentru ancoraj natural încă de acum 4.000 de ani, în epoca bronzului târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel