Sabrina Maneca-Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Vrea medalia de bronz din finala la sol de la JO 2024

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, nemulțumită de decizia TAS, a făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian.

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, care a terminat finala de la sol la Jocurile Olimpice Paris 2024 pe locul 4, a făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian împotriva deciziei Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care i-a acordat Anei Bărbosu medalia de bronz în respectiva finală, a anunțat, luni seara, Federația Română de Gimnastică.

”Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG și Sabrina Maneca-Voinea împotriva hotărârii pronunțate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Mulțumim Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaților noștri Dr. Av. Mădălina Diaconu și Av. Sabin Gherdan, care ne reprezintă a la TSE, precum și partenerilor autorizați ai Federației Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociații și Av. Bogdan Foloștină”, se arată în comunicatul publicat de pe pagina de Facebook a Federației.

Citește și: TAS, motivarea deciziei prin care i-a acordat medalia de bronz Anei Bărbosu. A demontat acuzațiile americanilor

Reamintim că Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a decis, pe 10 august, ca medalia de bronz de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federația Română de Gimnastică și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

În urma acestei decizii, Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea a încheiat competiția pe locul 4, memoriul depus de FRG și Sabrina Maneca-Voinea a fost respins.

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație și i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziția a treia. Sabrina Maneca-Voinea a făcut și ea contestație pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea a ocupat locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666.

De altfel, Federația Americană de Gimnastică a anunțat, la rândul, său că va face toate demersurile pentru a-și recupera medalia de bronz, inclusiv să facă apel la Tribunalul Federal Elvețian, fiind convinsă că această medalie îi aparține lui Jordan Chiles

Citește și: Jordan Chiles, dărâmată de durere după vestea devastatoare de la TAS. Mesajul sportivei din SUA

România, prima medalie olimpică după 12 ani

România nu mai obținuse o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediții. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarță pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă și pe 4 la sol, iar Ana Bărbosu pe 3 la sol.

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pe 16 august, în cadrul unei ceremonii desfășurate pe esplanada Casei Olimpice din București.

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu, ”Ambasadorul municipiului Focșani”. Distincție specială pentru medaliata olimpică de la Paris 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel