Sabrina Voinea ar putea primi astăzi medalia de bronz la sol. Situația controversată care o implică pe gimnasta româncă și pe americanca Jordan Chiles

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Contestația depusă de către Camelia Voinea, mama Sabrinei Voinea, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ar putea fi soluționată în cursul zilei de astăzi.

Tânăra gimnastă Sabrina Maneca-Voinea, în vârstă de 17 ani, ar putea obține astăzi medalia de bronz la sol, în urma unei contestații depuse la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Sabrina s-a simțit nedreptățită de nota primită în finala de la sol desfășurată luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, și a decis să lupte pentru dreptate.

Mama și antrenoarea ei, Camelia Voinea, a anunțat public, la o zi după finală, că vor contesta decizia arbitrelor care au determinat ca Sabrina să piardă medalia de bronz. În ciuda faptului că Sabrina a contestat pe loc punctajul, cererea sa nu a fost aprobată, în timp ce contestația depusă de americanca Jordan Chiles a fost acceptată. Aceasta din urmă a urcat pe locul trei, depășind-o pe Ana Maria Bărbosu și pe Sabrina Voinea, și a primit bronzul olimpic.

În sprijinul Sabrinei, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și Nadia Comăneci au solicitat reanalizarea contestației, argumentând că gimnasta româncă nu a călcat în afara covorului, așa cum susținuseră arbitrele. Tribunalul de Arbitraj Sportiv are la dispoziție doar câteva zile până la încheierea Jocurilor Olimpice, pe 11 august, pentru a emite un verdict final.

Un precedent similar a avut loc la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, când schioarea elvețiană Fanny Smith a primit înapoi medalia de bronz după ce a contestat o decizie la TAS. Smith fusese inițial retrogradată pe locul patru, dar tribunalul a decis că sancțiunea aplicată de Federația Internațională de Ski a fost greșită, iar în final, atât Smith, cât și adversara sa, germanca Daniela Maier, au primit medalii de bronz.

Dacă TAS va decide în favoarea Sabrinei Voinea, ea ar putea să primească medalia de bronz, alături de Jordan Chiles. În acest context, Chiles s-a arătat relaxată și mulțumită de performanța sa, declarând la finalul probei de la sol: „A fost o zi absolut nebună. Nu am avut cea mai bună evoluție din viața mea, de aceea mă bucur și mai mult. Nu știi niciodată ce se petrece în gimnastică.”

Rămâne de văzut dacă decizia TAS va aduce o schimbare în clasamentul final și dacă Sabrina Voinea va reuși să obțină medalia mult dorită.

Jordan Chiles, lipsită de fair-play

Jordan Chiles, gimnasta care a „luat” medalia de bronz de la Ana Bărbosu în finala de la sol și a împins-o pe Sabrina Voinea pe locul 5, a răspuns într-un mod considerat lipsit de fair-play la comentariile făcute de Nadia Comăneci cu privire la controversa din proba de gimnastică.

„Nu îmi vine să cred că ne jucăm cu sănătatea mintală și cu emoțiile unor sportive în felul ăsta. Haideți să le protejăm...”, a scris Nadia Comăneci pe platforma X, exprimându-și îngrijorarea față de situație.

Chiles, care a urcat pe locul trei în urma contestației, coborând-o astfel pe Ana Bărbosu pe locul patru, a reacționat la criticile primite, inclusiv la cele venite din partea „Zeiței de la Montreal”.

„E amuzant cum unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”, a scris Jordan Chiles pe platforma X, într-o replică adresată celor care au criticat-o după decizia de la Jocurile Olimpice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel