Conform unor surse, o persoană ar fi murit după participarea la Saga Festival în Bucureşti.
Update: "Pentru festivalul SAGA, siguranta participantilor este cea mai importanta. De aceea, de fiecare data luam toate masurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea in perimetrul evenimentului, echipele de securitate controleaza in detaliu fiecare persoana care acceseaza zona. Ca o confirmare a pozitiei pe care o luam, reprezentand totodata o constanta pentru noi, este si parteneriatul de anul acesta cu Agentia Nationala Antidrog, care este prezenta la eveniment cu puncte de informare, intr-o campanie de prevenire a consumului de substante interzise.
SAGA Festival este complet impotriva consumului de substante interzise si are zero toleranta pentru posesia lor si un comportament de acest gen. De aceea se incearca de fiecare data, prin toate modalitatile, educarea publicului in acest sens. In ceea ce priveste evenimentele regretabile de vineri seara, mentionam faptul ca echipajele SMURD si Ambulanta au actionat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor in nevoie, la fata locului si transport de urgenta la spital.
SAGA Festival este despre muzica, despre intalnirea cu prietenii, despre siguranta participantilor si informarea acestora, de aceea face inca o data apel catre festivalieri sa se bucure de experienta unui astfel de eveniment fara stimulente care le pot pune viata in pericol si fara orice altfel de excese care pot dauna sanatatii si integritatii fizice si morale", au transmis organizatorii pentru DC NEWS.
- ştirea iniţială -
Circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională în prima noapte la Saga Festival, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat pentru G4Media.ro că 5 persoane au intrat în stop cardiorespirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog. O persoan a decedat.
Au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii. Prima seara de concerte s-a încheiat la 5 dimineața.
Închirierea Arenei Naţionale a adus în acest an Municipalităţii venituri de 3,2 milioane de lei, iar aproape jumătate din această sumă este obţinută ca urmare a contractului pentru Saga Festival, a informat joi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
'Arena Naţională aduce bani la bugetul Municipalităţii. De la începutul anului şi până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate. Cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naţionale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 şi 5 iunie şi pentru care pregătirile au început deja. Am obţinut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferinţe sau târguri. E nevoie ca bunurile Municipalităţii să aducă bani şi dezvoltare pentru Bucureşti', a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.
În iulie 2021, Consiliul General al Capitalei a modificat hotărârea din 2017 în baza căreia au fost stabilite tarifele de închiriere pentru evenimentele ce se desfăşoară pe Arena Naţională. Astfel, tarifele minime de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională sunt: campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, meciuri ale echipei naţionale - 13.000 de euro/eveniment; UEFA Champions League - 28.000 de euro/eveniment, UEFA Europa League - 23.000 de euro/eveniment; evenimente culturale - 18.000 euro/eveniment; evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naţionale - 30.000 de euro/eveniment; evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi a spaţiilor din tribune - 15 euro/mp/eveniment; servicii de operare Stadion Arena Naţională - 10.000 euro/meci sau eveniment; evenimente corporate - 500 euro/oră; filmări private - 400 de euro pe oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News