Saganaki la cuptor. Rețeta grecească de creveți cu Feta și sos de roșii

Sursa foto: Facebook Malai cu lavanda
Sursa foto: Facebook Malai cu lavanda

Dacă ți-e dor de vacanțele în Grecia, poți aduce mai aproape aromele delicioase din bucătăria elenă preparând un simplu și delicios Saganaki. Iată rețeta...

Ingrediente

- 300 g creveți

- 500 g roșii cherry

- 200 g brânză Feta

- 30 g unt

- 1 ceapă mică

- 1 cățel de usturoi

- 2 fire de oregano

- ulei de măsline

- fulgi de chili (opțional)

- sare

- piper

Cum se prepară

Încinge două linguri cu ulei și călește ceapa și usturoiul tocate foarte fin. Adaugă apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Presară sare și piper după gust și pune capacul. Lasă să fiarbă, la foc mic, 10-12 minute, scrie cumvaplace.ro. Separat, topește untul într-o tigaie și sotează creveții pentru 2 minute pe fiecare parte. Într-un vas pentru cuptor, pune sosul de soșii, apoi creveții, brânza feta sfărâmată, frunze de oregano și chili, dacă preferi gustul picant. Pune vasul în cuptorul încins în prealabil și lasă 10-12 minute la foc potrivit. 

BONUS: Rețeta de Portokalopita

Ingrediente

pentru sirop:

200ml apă
150g zahăr
2 batoane de scorțișoară
1 portocală (mai mare sau 2 mai mici)  
opțional: 20 ml rom sau lichior de portocale

pentru plăcintă:

400g foi de plăcintă
4 ouă)
50g zahăr
3 portocale
200 g iaurt grecesc
1 linguriță praf de copt
150 ml ulei de măsline

 Mod de preparare

Pentru sirop: Punem într-o oală apa, zahărul, batoanele de scorțișoară, romul sau lichiorul de portocale, sucul de la jumătate de portocală, iar pe cealaltă jumătate o tăiem felii. Amestecăm, punem oala pe foc și fierbem siropul timp de zece minute.  

Pentru plăcintă: Rulăm strâns foile și le tăiem rondele de 1 cm. Desfacem foile și le răsfiram, important este să le lăsăm să se usuce.

Radem coaja de la portocale și le stoarcem de suc. Într-un bol, punem toate ingredientele: ouăle, zahărul, sucul și coaja de la portocale, iaurtul, praful de copt și uleiul. Amestecăm până obținem o cremă lichidă și fină. În această compoziție lichidă, începem să punem, treptat, fâșiile de foi uscate. Vor părea destul de multe la început. Încingem cuptorul la 180 grade Celsius, ungem cu ulei o tavă de copt, turnăm toată compoziția în tavă și nivelăm, potrivit delicii.com. Coacem plăcinta timp de 40 de minute.

După ce scoatem plăcinta din cuptor, turnăm peste siropul răcit și feliile de portocală și o lăsăm să se însiropeze.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel