Sală de evenimente suspendată. 20 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

La o sala de evenimente din Alba Iulia, mai multe persoane care au participat la o nuntă au avut probleme de sănătate la sfârșitul săptămânii, ajungând la spital.

De asemenea, organizatorul unei petreceri de cununie găzduită de o pensiune din Ocoliş a fost amendat de către inspectorii sanitar-veterinari cu 1.200 de lei, după ce mai multe persoane s-au simţit rău, fiind transportate la spitalul din Turda, judeţul Cluj.

"În urma verificărilor efectuate la sala de evenimente din Alba Iulia, s-au constatat deficienţe privind etichetarea produselor alimentare şi nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor de prelucrare. Astfel, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei şi a fost emisă o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii. În ceea ce priveşte unitatea din Ocoliş, s-a aplicat o amendă în valoare de 1.200 de lei pe persoană fizică (fiind amendat organizatorul evenimentului privat) pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare într-un spaţiu neaprobat sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest caz, produsele alimentare servite au fost aduse în regim propriu, nefiind preparate în locaţia respectivă", se arată în comunicatul transmis de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba.

Potrivit sursei citate, în acest moment există doar suspiciuni de toxiinfecţii alimentare.

"Anchetele sunt în curs de desfăşurare şi rezultatele definitive vor fi stabilite doar după finalizarea analizelor de laborator pentru probele prelevate de la faţa locului", se precizează în comunicat.

Echipe formate din inspectori ai DSVSA Alba, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Alba, s-au deplasat duminică la Alba Iulia şi Ocoliş pentru a începe anchetele epidemiologice, după ce 20 de persoane care au participat la o petrecere de cununie la o pensiune din Ocoliş, respectiv la o nuntă în Alba Iulia au ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au acuzat o stare de rău. Cini dintre dintre aceste persoane, printre care şi un copil, au necesitat internare, arata Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel