Publicitate
Poliţişti, jandarmi, pompieri şi specialişti Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-au întâlnit pe parcursul a două săptămâni, la debutul noului an şcolar, cu circa 2.000 de elevi, dar şi cu părinţi şi profesori, pentru a le împărtăşi din experienţa lor şi a-i ajuta cu recomandări preventive, în cadrul campaniei "10 pentru siguranţă".
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, dat publicităţii joi, campania de informare şi prevenire "10 pentru siguranţă" a fost desfăşurată atât în mediul urban cât şi cel în rural.
"Efortul de informare şi prevenire a faptelor antisociale în şcoli s-a materializat prin derularea a 64 de activităţi, prin care elevii au putut afla cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situaţii dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri sau folosesc internetul. Lecţii de siguranţă au fost interactive, recomandările făcute celor mici fiind transmise într-o manieră mai puţin formală, prin joc, aplicaţii practice şi metode interactive. Printre temele abordate au fost prevenirea traficului de persoane, a consumului de droguri, a victimizării din infracţiuni şi situaţii de urgenţă, precum şi siguranţa rutieră", se arată în comunicatul de presă.
Conform sursei citate, minorii au fost sfătuiţi ca, pe drumul lor spre şcoală sau casă, să evite să folosească telefonul mobil şi să fie foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu plece nicăieri împreună cu aceştia, să nu consume alcool sau tutun şi să nu cadă în capcana consumului de substanţe interzise.
Nu în ultimul rând, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne au discutat, în cadrul evenimentelor publice la care au fost prezenţi, şi cu părinţii copiilor, în legătură cu situaţiile de risc în care pot ajunge cei mici şi cu modul în care aceste situaţii pot fi evitate. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu