Bucătarul Vlăduț a impresionat cu o rețetă delicioasă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.
În ediția din 21 ianuarie a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, bucătarul Vlăduț a preparat o rețetă proprie de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.
1200 gr biscuiți
400 gr unt
4-5 linguri cu vârf de caramel sărat
250 gr fistic
600 ml lapte
extract de vanilie
300 ml apă
2 linguri de zahăr
500 gr ciocolată albă
Pentru decor:
pudră de fistic
petale de trandafiri
ciocolată albă
Puteți înjumătăți cantitățile ingredientelor.
Luați cel mai mare bol și puneți în el biscuiții întregi. Apăsații cu mâna și striviți ușor apoi. Adăugați fisticul măcinat mai grosier și turnați 300 de mililitri de lapte fierbinte. Amestecați pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți, apoi ocupați-vă de sirop. Puneți 300 de mililitri de apă la fiert și adăugați două linguri de zahăr. Amestecați până se topește zahărul, apoi adăugați ciocolata albă. Din nou, amestecați, apoi adăugați untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugați caramelul sărat și extractul de vanilie.
Omogenizați bine compoziția rezultată și turnați-o fierbinte peste ingredientele din vas și mai completați cu lapte fierbinte, dacă este cazul. Aveți date deoparte 300 ml de lapte nefolosite. Acum este timpul să folosiți laptele fierbinte. Amestecați bine totul și lăsați amestecul să se tempereze pentru a-l putea modela sub formă de salam și înfășura în folie de aluminiu. Puneți salamul de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat la frigider de pe o zi pe alta, notează a1.ro.
Când îl desfaceți, tăvăliți-l prin pudră de fistic, apoi decorați-l cu ciocolată albă, topită. Presărați peste ciocolată fistic mărunțit și petale de trandafiri, sau diferite bomboane pentru decor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News