Salamul de biscuți, în varianta de post, este la fel de gustos ca pe vremea când copilăream. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, acest desert îți va aduce mai aproape "gustul" acelor clipe.
500 g biscuiți
150 ml apă
2 linguri cacao
3 linguri zahăr
4 linguri apă
100 g margarină
stafide
2 linguri dulceață
esență de rom
Vezi și: Chec de post. Cea mai gustoasă prăjitură. Ai încercat rețeta?
Rupe biscuiţii în bucăţi cât mai mici, apoi toarnă cei 150 ml de apă peste ei şi esenţa de rom. Amestecă zahărul, cacaua şi apa (cele 4 linguri) şi pune-le pe foc, până dau în clocot. După ce amestecul clocoteşte, dă recipientul de pe foc şi adaugă margarina. Toarnă compoziţia peste biscuiţi, adăugă stafidele şi dulceaţa şi amestecă bine. Dacă este necesar, mai pune câţiva biscuiţi. Rulează amestecul în folie alimentară şi dă-l la rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu