Ai poftă de ceva dulce, dar variantele îți sunt limitate pentru că ții post? Fă-ți un salam de biscuiți de post. Iată cât de ușor se prepară această rețetă.
Ingrediente
500 g biscuiţi
150 ml apă
2 linguri cacao
3 linguri zahăr
4 linguri apă
100 g margarină
stafide
2 linguri dulceaţă
esenţa de rom
Cum se prepară
Rupe biscuiţii în bucăţi cât mai mici, apoi toarnă cei 150 ml de apă peste ei şi esenţa de rom. Amestecă zahărul, cacaua şi apa (cele 4 linguri) şi pune-le pe foc, până dau în clocot. După ce amestecul clocoteşte, dă recipientul de pe foc şi adaugă margarina.
Toarnă compoziţia peste biscuiţi, adaugă stafidele şi dulceaţa şi amestecă bine. Dacă este necesar, mai pune câţiva biscuiţi. Rulează amestecul în folie alimentară şi dă-l la rece.
Vezi și: Chiftele de roșii. Rețetă pentru Postul Paștelui
Musaca de post. Rețeta Mănăstirii Cămărășeasca
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News