Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie: „Salam de biscuiți".
1600 gr biscuiți cu unt
300 gr unt
2 linguri cu cacao
200 gr rahat
400 gr ciocolată cu lapte
250 gr nuci pecan
500 ml lapte
400 ml apă
250 gr zahăr
esență de rom
Pentru început, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm până și acestea se topesc, punem și esența de rom, și turnăm totul peste biscuiți.
Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoziția de biscuiți pe care o lăsăm 20 de minute.
După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam, notează a1.ro. Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu