Unul dintre cele mai gustoase deserturi făcute în casă este, categoric, salamul de biscuți. Iar prepararea este mai simplă decât ai fi crezut.
Ingrediente
500 g biscuiţi simpli
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
300 g rahat
300 g nuci
50 g stafide (optional)
2-3 linguri rom
3 linguri cacao
1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
1 lingurita zahăr pudră sau cacao
Mod de preparare
Se curăţa şi se spala stafidele cu apă călduţă. Se lasă la uscat pe o hârtie sau şerveţele. Apoi se pun într-un bol de sticlă şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat până când e nevoie de ele. Nucile se usucă în cuptorul deja încins, timp de 10-15 minute. Se curăţa de coajă şi se toacă mărunt, potrivit retete.unica.ro.
Se zdrobesc biscuiţii în bucăţi de 1 cm. Rahatul se taie şi el în cubuleţe mărunte, să fie cât mai apropiate de dimensiune de biscuiţii sfărâmaţi. Se face sirop din zahăr şi lapte într-un vas de 2-3 litri. Se adăugă unt şi cacaoa. Se amestecă bine până la omogenizare şi se lasă la răcit.
Se amestecă nucă măcinată, biscuiţii sfărâmaţi, rahatul tăiat, stafidele macerate, coajă de lămâie până când se leagă că o pastă. Pune amestecul pe o foaie de celofan, pudrata cu zahăr tos sau cacao. Rulează până când ai un sul de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore şi se serveşte feliat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News