Salamul de biscuiți este desertul cu care puteți să le creați copiilor amintiri din copilărie.
Salamul de biscuiți este cel mai simplu și rapid dulce pe care îl puteți face, nu necesită coacere, mai mult, puteți să îi implicați și pe cei mici în procesul de preparare. Astfel, petreceți un timp de calitate cu copiii, dar mai ales, le creați și lor amintirea unui desert al copilăriei.
200 de grame de biscuiți populari
250 de grame de ciocolată neagră
90 grame de unt
2 linguri de lapte
2 linguri de lichior sau cafea, opțional
1 linguriță de extract de vanilie
100 grame de fistic
Zahăr pudră sau nucă de cocos pentru decor.
FOTO: Freepik@gpointstudio
Se sfărâmă biscuiții, iar ciocolata și untul se pun la topit la bain-marie astfel încât acestea să se poată amesteca cu ușurință.
Peste untul și ciocolata topite se adaugă cele două linguri de lapte, lichiorul sau cafeaua și vanilia, se amestecă bine, apoi se pun și biscuiții sfărâmați și fisticul.
Amestecați bine până când ingredientele uscate sunt încorporate în ”crema de ciocolată”.
Puneți pe o folie alimentară jumătate din cantitatea de ”aluat” și rulați-o în formă de salam, apoi repetați operațiunea și cu cealaltă jumătate din compoziție.
Lăsați să stea la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, până când se întărește suficient cât să poată fi tăiat cu ușurință.
După răcire, scoateți salamul din folia alimentară și pudrați-l cu zahăr pudră, pe toate părțile. Dacă vreți să fie mai puțin dulce, puteți opta pentru fulgii de cocos.
Poftă bună!
Citește și: Guguluf, checul pufos de Crăciun, desertul care întregește masa festivă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News