Salarii nesimțite, subiect de campanie în Franța. Macron propune plafonare

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Propunerea lui Emmanuel Macron este stabilirea de plafoane la nivel european pentru salariile și bonusurile pe care le primesc marii directori de companii, după controversa legată de remunerația directorului executiv al Stellantis, Carlos Tavares.

Producătorul Stellantis rezultat în urma fuziunii PSA și Fiat Chrysler are o compensație de aproximativ 19 milioane de euro ce îi revine directorului executiv Carlos Tavares pentru exercițiul financiar 2021, o sumă „astronomică”, considerată „șocantă” și „excesivă” de către președintele Macron potrivit Boursorama.

„Este șocant, este excesiv”, a declarat Macron denunțând aceste „sume astronomice”

„Trebuie să fim capabili să punem un plafon, dacă o facem la nivel european poate funcționa”, a declarat președintele în funcție, care se va confrunta cu Marine Le Pen în al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze din 24 aprilie.

„Trebuie să stabilim plafoane și să avem o guvernare pentru Europa noastră care să facă lucrurile acceptabile, altfel societatea va exploda la un moment dat”, a spus președintele în funcție, dornic să liniștească electoratul de stânga în vederea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„Trebuie să conducem lupta în Europa pentru ca la un moment dat să avem remunerații care să nu poată fi abuzive, exact așa cum am făcut pentru a lupta împotriva evaziunii fiscale”, a continuat el.

„Fără a o încadra într-un interval, trebuie să putem pune un plafon, dacă o facem la nivel european poate funcționa”, a spus Emmanuel Macron.

Marine le Pen este de aceeași părere 

Chestionată vineri pe acest subiect la BFMTV și RMC, Marine Le Pen a apreciat că „unul dintre mijloacele de atenuare a acestor remunerații disproporționate cu viața economică este poate tocmai aducerea de angajați ca acționari.”

„În companii de genul acesta trebuie să te gândești la un concept care ar fi un fel de rezervă legală de titluri, care să fie împărțită de toți angajații în mod egal, în totalitate”, a propus ea.

Acţionarii Stellantis s-au opus miercuri pachetului salarial propus pentru 2021 pentru conducerea grupului, inclusiv pe cel de aproximativ 19 milioane de euro preconizat pentru Carlos Tavares pentru anul trecut. PhiTrust, acționar minoritar al Stellantis, a anunțat că a votat împotriva remunerării lui Carlos Tavares. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel