Soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20% de la 1 iulie, comparativ cu nivelul din martie 2017, iar salariile de funcţie ale poliţiştilor vor creşte cu 5%, a declarat joi, la Sinaia, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.
'La data de 1 iulie 2017 se acordă următoarele creşteri salariale: soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017, salariile de funcţie ale poliţiştilor cresc cu 5% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017.Salariile de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei locale intră în plată începând cu 1 ianuarie 2018. De la 1 ianuarie sunt următoarele creşteri salariale: medici şi asistente, ce intră cu toată creşterea (...) salariile de bază pentru personalul didactic din învăţământ se majorează cu 50% faţă de decembrie 2017, salariile de bază, solde de funcţie, salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare ale personalului salariat se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat în decembrie 2017. Indemnizaţiile lunare pentru funcţia de demnitate publică se stabilesc pe baza coeficienţilor şi a salariul minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare. În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, solde de funcţie, salarii de funcţie, indemnizaţii de încadrare reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul prevăzut de lege pentru 2022 şi cel din decembrie 2018', a explicat Olguţa Vasilescu.
[citeste si]
Aceasta a precizat că, în situaţia în care la data intrării în vigoare a legii salariile de bază, soldele de funcţie etc sunt mai mari decât cele prevăzute în anexele legii pentru 2022 sau devin ulterior, ca urmare a majorărilor, se acordă cele prevăzute pentru anul 2022. Potrivit ministrului Muncii, sporurile în noua la lege a salarizării unitare nu au fost tăiate, însă au fost plafonate la un nivel de 30%.
'Toate sporurile care erau înainte în lege se vor regăsi şi în această nouă lege, diferenţa este că s-au plafonat la ordonatorul de credite la 30%. Asta ca să oprim sarabanda care a dus în unele instituţii publice la o anvelopă de 70 - 80% sporuri, dar în acelaşi timp în cadrul instituţiei pe toată anvelopa trebuie să fie 30%. Un poliţist care lucrează în stradă poate ajunge la sporuri de 70 - 80%, dar cei care stau la birou şi personalul contractual va trebui să aibă sporuri mai mici', a adăugat Vasilescu, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News