Cresc salariile. Anunțul lui Ciolacu / update

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Marcel Ciolacu a făcut anunțul cu privire la salariile profesorilor.

Marcel Ciolacu a anunțat luni că proiectul de buget prevede o creștere de salarii de 5% pentru toți bugetarii, cu excepția demnitarilor. 

"Va fi o majorare a sistemului bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari. Este o decizie foarte bună", a spus premierul.

"Avem un buget istoric la Educație, de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educație. Trebuie să ținem cont și de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR și în exercițiu financiar actual de aproape 12 miliarde de lei. În acest moment sunt cele mai mari investiții în sistemul educației.

Salariile profesorilor o să decid cu liderii de sindicat în aceste zile. Era normal să așteptăm să închidă întregul buget, să bugeteze acești bani la Ministerul Educației. Sunt ferm convins că o să avem împreună o situație corectă. Niciun minister nu pierde niciun ban, sunt ministerele care au mai puțini bani, sunt cele care au finalizat investițiile  și au avut banii pentru co-finanțare anul acesta", a declarat Marcel Ciolacu.

"Deficitul din 2024 va fi sub 5% și va fi cu cel puțin 0,5 puncte mai mic decât deficitul din acest an", a adăugat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel