Salariul mediu net în Trezorerie este de 6000 de lei. Marcel Boloș: Este un sistem de salarizare la care nu s-a mai lucrat din anul 2019

Ioan Marcel Bolos. Sursa: Agerpes
Ioan Marcel Bolos. Sursa: Agerpes

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avut o întâlnire cu cei de la Trezorerie, în data de 11 august, în urma căreia a făcut declarații.

„Oamenii dumnealor au o situație care a rămas de-a lungul timpului nerezolvată pentru că au fost emise sentințe judecătorești pentru colegi de-ai dumnealor cărora drepturile salariale au fost reașezate pe coeficienții de salarizare și le-au crescut salariile.

Este limpede că și ceilalți care sunt cu aceleași condiții de muncă beneficiază de aceste creșteri salariale pentru că altfel este o discriminare, ca și la magistrați care au fost în aceeași situație și pentru care am solicitat Direcției Juridice din cadrul Ministerului să-și expună punctul de vedere, astfel încât să știm calea de urmat.

Dacă discutăm de media salariului, sunt oameni care câștigă 6000 de lei net. Este un sistem de salarizare la care nu s-a mai lucrat din anul 2019 și sunt oameni care chiar lucrează. Eu am spus domnului prim-ministru și celorlalți care sunt în conducerea Guvernului că este o instituție extrem de importantă pentru statul român pentru că de ei depinde, atât colectarea, cât și partea de plăți care se fac. Trezoreria statului este cea care operează salariile, pensiile.", a spus Marcel Boloș.

Referitor la numărul de angajați, ministrul a spus că acesta se ridică la 22.000.

„Suntem împreună cu ANAF și cu Trezoreria statului și aparatul propriu al Ministerului de Finanțe, peste 22.000 de angajați.”, a mai spus ministrul.

Ieri i s-a reproșat că dintr-un birou cu 7 oameni, 3 muncesc și 4 stau. 

„Asta fundamentează decizia pe care o ia Guvernul ca aceste normative de personal să fie revizuite și să ajunge într-o normalitate din punctul de vedere al aparatului bugetar. Nu este firesc.

Nu s-a pus problema de disponibilizare, de reducere de personal, nu s-a pus problema de concurs. Am asigurat și mai asigur încă o dată că nu există această discuție și nu e pusă în discuție astfel de alternativă.”, a spus Marcel Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel