Salariul nu trebuie ținut pe cardul de debit. Adrian Negrescu: Recomandarea este valabilă doar pentru cei care...

Salariul nu trebuie ținut pe cardul de debit. Adrian Negrescu: Recomandarea este valabilă doar pentru cei care... / Foto: Pixabay
Salariul nu trebuie ținut pe cardul de debit. Adrian Negrescu: Recomandarea este valabilă doar pentru cei care... / Foto: Pixabay

Adrian Negrescu a spus cine nu trebuie să își țină salariul pe cardul de debit.

Economiștii ne transmit că nu trebuie să ne ținem salariul pe cardul de debit în care primim banii, recomandându-ne ca după plata facturilor, banii rămași pe card să fie transferați într-un cont de economii. 

VEZI ȘI: De ce nu e rentabil să ții salariul pe cardul de debit, dar nici cash. Sfatul economistului Adrian Mitroi

Economistul Adrian Negrescu a venit cu mai multe clarificări, explicând că recomandarea este valabilă doar pentru cei care au cu ce să facă economii.

"Recomandarea este valabilă doar pentru cei care au cu ce să facă economii. Dacă ai bani de economisit, da, e bine să transferi banii din contul de debit către un depozit la bancă sau titluri de stat sau orice altă modalitate de economisire care să-ți aducă dobândă.

E bine de ştiut că dacă îţi ții banii în contul curent fără să ai niciun fel de dobândă, practic banii aceia își pierd din valoare pe fondul inflației. 

Adrian Negrescu: Măcar 200 de lei să-i pui deoparte

În esență, dacă nu ai bani să faci economii, cel mai bine ar fi ca atunci când primești banii pe card, din salariu sau din orice altă sursă de venit, să-i calculezi cu foarte mare atenție, să pui niște bani deoparte, indiferent dacă ai sau n-ai de unde. 

În general, măcar 200 de lei dacă ai de unde să pui niște bani deoparte, ar fi bine să îi ții, și o parte dintre ei să-i păstrezi cash. De ce? Pentru că, din păcate, în România încă funcționează cash-ul. Adică sunt locuri în care te duci cu cardul și nu poți să cumperi nimic. 

De ce să îți faci un card de cumpărături

Deci trebuie să fim foarte atenți în momentul în care primim banii din salariu și să nu ne apucăm să-i cheltuim din prima zi. Acesta este un lucru esențial.

Mai este o variantă: dacă ai un venit sigur, dacă ai un salariu sigur, cred că varianta bună ar fi să-ți faci un card de cumpărături, un fel de card de credit cu dobândă zero, cu care să plătești atunci când trebuie, la timp, în așa fel încât să nu să nu prinzi dobândă. 

Sunt foarte multe oferte de carduri din acestea de credit cu dobândă zero în piață și poți să plătești între 7 și 32 de rate pentru tot felul de lucruri, de la produsele alimentare, la produsele electronice și electrocasnice și chiar servicii medicale", a spus Adrian Negrescu, analist economic, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel