Salariul pe care Gabriela Firea îl pierde după plecarea din Guvern. Are bijuterii în valoare de 130.000 euro și tablouri în valoare de 110.000 euro

INQUAM_Photos_Octav_Ganea
INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Odată cu funcția de ministru, Gabriela Firea pierde și un salariu deloc mic.

Gabriela Firea are bijuterii în valoare de... 130.000 euro, conform declarației sale de avere. De asemenea, are tablouri în valoare de 110.000 euro. Conform declarației de avere, ea și Florentin Pandele locuiesc într-o casă cu o suprafață de 240 metri pătrați.

Prin plecarea din Guvern, Gabriela Firea nu pierde doar poziția politică, ci și bani. Conform declarației de avere, în 2021, Gabriela Firea a primit 14.692 RON net pentru o lună și trei zile lucrătoare de mandat.

În plus față de venitul menționat, senatorul a primit și suma de 124.609 RON pentru perioada ianuarie - noiembrie 2021 ca remunerație pentru funcția deținută în Senatul României. În declarația sa de avere, Gabriela Firea a scris că acest venit este „parțial" pentru perioada specificată. Datele au fost actualizate în documentul din 15 iunie 2022 cu informațiile menționate anterior.

Indemnizația pentru soțul ei, primarul din Voluntari - Florentin Pandele - este de 116.301 RON, venitul anual încasat.

Ministerul Familiei a fost condus de Gabriela Firea. Unii spun că a fost creat special pentru ea, iar acum a venit momentul să fie desființat. „Ministerul Familiei a fost o construcție artificială, care doar a consumat bani pentru PR, chirii și un extra-aparat inutil. Oprirea risipei bugetare și reducerea deficitului bugetar poate începe cu comasarea la loc cu ministerul Muncii”, spunea și Cătălin Drulă, liderul USR, pe Facebook.

De asemenea, și jurnalistul Val Vâlcu consideră că Ministerul Familiei nu are nicio utilitate. Urmează noi taxe pentru români, iar Guvernul menține un minister inutil.

„Nu mai bine ar desființa Ministerul Familiei creat pentru doamna Firea? Mai scăpăm de niște cheltuieli, ar comasa ANPIS-ul cu DGASPC-ul, nu ai nevoie de șapte instituții și autoritatea pentru persoane cu dizabilități care nu a făcut nimic în cazul ăsta. Nu mai umblăm puțin și la cheltuieli? Și anume un milion două sute de mii de bugetari față de 600 de mii în timpul lui Ceaușescu, între timp inventându-se calculatorul?", a spus Val Vâlcu.

Decretele prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, este desemnat interimar în această calitate au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, cele două decrete.



Gabriela Firea şi-a dat, vineri, demisia din funcţia de ministru al Familiei



Ea şi-a motivat demisia într-o postare pe Facebook.

„Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!", a scris, printre altele, Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu a declarat că apreciază „gestul voluntar" pe care l-a făcut Gabriela Firea prin demisia din funcţia de ministru al Familiei până la clarificarea tuturor aspectelor legate de cazul „azilelor groazei", subliniind că în urma discuţiei pe care au avut-o, vineri, la Guvern, a înţeles „foarte clar" că aceasta, în calitate de ministru, nu are nicio legătură directă cu acest caz.

VEZI ȘI: De noaptea minții! Pandele a întrerupt o emisiune România TV, deranjat de o burtieră. Primarul din Voluntari, dat de gol de Firea într-un dialog cu Dana Budeanu - https://www.dcnews.ro/de-noaptea-mintii-pandele-a-intrerupt-o-emisiune-romania-tv-deranjat-de-o-burtiera-primarul-din-voluntari-dat-de-gol-de-firea-intr-un-dialog-cu-dana-budeanu_922919.html

VEZI ȘI: Gabriela Firea, mătura și omul care i-a schimbat cariera. Gușă: Nu i-a fost recunoscătoare nicio secundă! / video - https://www.dcnews.ro/gabriela-firea-matura-si-omul-care-i-a-schimbat-cariera-gusa-nu-i-a-fost-recunoscatoare-nicio-secunda-video_922873.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel