Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, renumit medic dermatolog, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre salariul pe care îl câștigă un medic dermatolog în SUA.
„În primul rând pentru că pielea a început să fie din ce în ce mai mult studiată, din ce în ce mai mult cercetată, dovedindu-se în ultimii ani că pielea este un organ care face legătură între exterior și exterior. De altfel, cel mai mare organ al organismului, are 5 kg greutate și aproape 1,7 – 2m pătrați. Este un organ foarte complex care ne apară de exterior și de interior prin imunitatea lui, prin vitamina D, prin toate procesele metabolice, endocrine, toate care au loc la nivelul pielii.
Cu acestă ocazie se dovedește că liniile de cercetare pe diverse teme: psoriazis, dermatită atopică, cancer de piele, melanom, au luat un avânt fantastic în ultimii 20, 30 de ani, ceea ce a făcut ca și interesul pentru acesta specialitate să fie din ce în ce mai mare.
O a doua explicație este faptul că dermatologia este la limita zonei frumoase, zonei de estetică, zonei de cosmetică, zonei de intervenții de tot felul care se pot face de reîntinerire, rejuvenare. Toate aceste metode care s-au dezvoltat în ultimul timp de tip laser, lumină intens pulsată, injectări, fillere, botox, toate acestea au atras o bună parte dintre medici să aleagă dermatologia, plăcându-le foarte mult aceste laturi comerciale.
Și, de ce să nu spunem, toate aceste manevre sunt extrem de bine plătite, deci sunt oameni relativ bogați care se duc acolo să facă astfel de intervenții. Anul trecut, un medic dermatolog din Statele Unite avea cel mai mare salariu posibil, 800 000 de dolari pe an, o sumă impresionantă.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.
Alături de jurnalistul Val Vâlcu, medicul Călin Giurcăneanu a mai vorbit despre:
- dermatologia, prima opțiune a studenților la Rezidențiat. De ce?
- pielea, cel mai mare organ al organismului
- cremele de piele: efecte reale? Sunt sau nu testate dermatologic cremele de piele?
- ce face laserul
- cosmeticele pentru întinerirea pielii
- alimentele cu vitamine pentru întinerire
- băile în lapte
- principalul factor de agresiune a pielii
- radiațiile UV. Cât timp trebuie să stăm la soare în funcție de vârstă
- vitamina D și deficitul de vitamina D. Cele 5 tipuri de vitamina D
- îmbătrânirea pielii. Cum putem prelungi tinerețea pielii
- ce înseamnă SPF. Atenție la cremele de soare
- bolile tratate cu Soare
- ce să știi dacă ai alunițe și te expui la Soare
- cum evităm cancerul de piele
- acneea
- vitamina care elimina acneea
- herpesul oral și herpesul genital
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu