Rețeta rusească de salată este apreciată și de români. Dacă vrei să renunți la cea din comerț, o poți prepara chiar tu. Iată cum.
Publicitate
Ingrediente
- 4 morcovi
- 2 legături de pătrunjel
- 2 păstârnaci
- 1 țelină mică
- 100 grame de mazăre
- 4 castraveți murați în saramură
- 4 ouă fierte tari
- 3 cartofi
- sare
- 1 lingură de muștar clasic
- maioneză din 4 ouă (2 ouă fierte, 2 ouă crude)
Vezi și: PLĂCINTĂ PICANTĂ cu brânză și praz. Este o gustare savuroasă! REȚETA simplă
Cum se prepară
Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se scurgă de lichid, potrivit bucataras.ro. Cartofii se spală și se pun la fiert cu tot cu coajă. Castraveții murați se taie mărunt și se pun într-o strecurătoare, ca să lase toată zeama în care s-au murat.
Se fierb tari cele 4 ouă și, când sunt gata, se lasă să se răcească și se curăță de coji. Cât timp fierb legumele, se face o maioneză din 2 gălbenușuri fierte tari, două gălbenușuri crude, 1 lingură de muștar, zeamă de lămâie și 175-200 ml ulei de floarea soarelui.
Când legumele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert și se taie mărunt. Se curăță și cartofii fierți de coji și se taie mărunt. La aceste legume se adaugă: mazărea, castraveții și ouăle fierte tari și tăiate mărunt. Toate aceste legume se leagă cu 3/4 din maioneză, o lingură de muștar clasic și sare, după gust. Salata se pune într-un bol sau platou și se decorează.
Vezi și: PRĂJITURĂ cu biscuiți și ciocolată, FĂRĂ COACERE. Cea mai SIMPLĂ REȚETĂ de desert
GOGOȘI chinezeşti. Desertul din CHINA care te va cuceri. Iată REȚETA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News