Deși poate părea un preparat banal, salata băcanilor este foarte gustoasă prin chiar simplitatea ei. Ingredientele sunt foarte ușor de găsit. Printre ele se numără ciupercile și... usturoiul. Iată rețeta.
Ingrediente
- ciuperci proaspete 0,600 kg
- arpagic 0,400 kg
- usturoi 0,025 kg
- ulei 0,100 l
- măsline 0,100 kg
- lămâie 0,100 kg
- foi de dafin 1 buc
- sare 0,025 kg
Vezi și: Salata "arnăuților". Rețeta veche moștenită din comunism
Cum se prepară
Ciupercile curăţate se taie în ștraifuri, arpagicul se opăreşte şi apoi se căleşte într-un vas cu ulei fierbinte. Se adaugă ciupercile şi se călesc împreună încă 20 de minute. Se adaugă piperul, foaia de dafin, sare, zeama de lămâie şi se lasă să mai fiarbă. Din usturoi se prepară un mujdei, care se diluează cu puţină apă şi se toarnă peste ciuperci şi arpagic, după ce vasul a fost dat jos de pe foc. La servire, se decorează cu măsline şi felii de lămâie.
Vezi și: Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor
De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu