Salata băcanilor. Rețetă veche dintr-un calendar din 1985. O știai?

Sursa foto: Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați
Sursa foto: Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați

Deși poate părea un preparat banal, salata băcanilor este foarte gustoasă prin chiar simplitatea ei. Ingredientele sunt foarte ușor de găsit. Printre ele se numără ciupercile și... usturoiul. Iată rețeta.

Ingrediente

- ciuperci proaspete 0,600 kg

- arpagic 0,400 kg

- usturoi 0,025 kg

- ulei 0,100 l

- măsline 0,100 kg

- lămâie 0,100 kg

- foi de dafin 1 buc

- sare 0,025 kg

Vezi și: Salata "arnăuților". Rețeta veche moștenită din comunism

Cum se prepară

Ciupercile curăţate se taie în ștraifuri, arpagicul se opăreşte şi apoi se căleşte într-un vas cu ulei fierbinte. Se adaugă ciupercile şi se călesc împreună încă 20 de minute. Se adaugă piperul, foaia de dafin, sare, zeama de lămâie şi se lasă să mai fiarbă. Din usturoi se prepară un mujdei, care se diluează cu puţină apă şi se toarnă peste ciuperci şi arpagic, după ce vasul a fost dat jos de pe foc. La servire, se decorează cu măsline şi felii de lămâie.

Vezi și: Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel