Salata Caesar reprezintă oricând o idee bună. Se prepară ușor și este extrem de gustoasă. Iată rețeta.
Salata Caesar a fost inventată de Caesar Cardini, un imigrant italian din Statele Unite. Aceasta avea un restaurant în Tijuana, un oraş mexican la graniţa cu SUA. Era perioada prohibiţiei în America şi, în Mexic, alcoolul se putea consuma fără probleme, scrie jamilacuisine.ro.
Americanii treceau graniţa şi frecventau în număr mare restaurantele din Tijuana. Se pare că pe data de 14 iulie, ziua naţională a SUA, Cardini a rămas fără ingrediente în restaurant datorită numărului mare de clienţi. A încropit atunci o salată cu puţinele ingrediente pe care le mai avea şi a servit-o clienţilor.
Ingrediente pentru salata Caesar cu ui
1 piept de pui dezosat
sare
piper
boia de ardei dulce
boia de ardei iute
ierburi aromatice
praf de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1/2 salată verde
4-5 felii de pâine sau jumătate de baghetă
Dressing:
150 gr iaurt
1 lingură muştar
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
1 lingură parmezan ras
1 căţel de usturoi (sau praf de usturoi)
oregano uscat (opţional)
Vezi și: Salată de vinete cu iaurt. Rețeta: Este cea mai bună!
Cum se prepară salata Caesar cu pui
Spălaţi pieptul de pui şi ştergeţi-l cu şerveţele. Îl tăiaţi în două, apoi fiecare jumătate o tăiaţi în două pe lungime. Îl puneţi într-o cratiţă, presăraţi sare, piper, boia dulce şi iute, praf de usturoi, uleiul de măsline şi ierburile aromatice. Amestecaţi totul bine, acoperiţi şi daţi la rece, jumătate de oră, scrie bucataras.ro. Pâinea o tăiaţi cuburi.
O aşezaţi într-o tavă, pe hârtie de copt. Presăraţi sare, piper, ierburi aromatice, puţin praf de usturoi şi o stropiţi cu puţin ulei de măsline. Băgaţi tava în cuptorul încins, la 200 de grade, până se rumenesc crutoanele. Când sunt gata, le scoateţi din cuptor.
Încingeţi un grill, scoateţi pieptul de la frigider şi îl rumeniţi pe ambele părţi, la foc potrivit. Când este gata, îl scoateţi pe un platou, apoi îl tăiaţi fâşii cam de grosimea unui deget. Spălaţi salata verde, o scurgeţi bine de apă şi o tăiaţi.
Dressing-ul: Într-un bol, amestecaţi iaurtul cu muştar, parmezan şi uleiul de măsline. Adăugaţi sare, piper, usuroiul curăţat şi pisat, iar la final puţin oregano uscat. Amestecaţi bine, până sunt omogenizate toate ingredientele. Pe un platou, aşezaţi salata verde, bucăţi de piept de pui, crutoane, iar la final puneţi dressing.
Vezi și: De ce să freci ceapa cu sare, înainte de-a o pune în salată. Trucul excelent al gospodinelor
Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News