Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Salata Caesar este întotdeauna o idee bună, dacă nu ții dietă. Se prepară ușor și are un gust minunată. Iată rețeta.
Ingrediente
1 căpățână mare de salată verde sau 2 căpățâni de salată romaine
50 de grame de parmezan fin răzuit
50 de grame de așchii de parmezan (răzuite cu un peeler de legume, pentru a tăia fâșii foarte subțiri)
1 cățel de usturoi
3 fileuri de anșoa
1 lingură de sos worchstershire
1 linguriță cu vârf de muștar de Dijon
100 de ml. de ulei de măsline extravirgin
2 gălbenușuri foarte proaspete
zeama de la ½ – 1 lămâie (după gust)
sare și piper
opțional, 1 linguriță de miere pentru dressing
400 de grame de piept de pui fără piele și os
120 de grame de crutoane cu ierburi și usturoi
Marinadă pentru pieptul de pui: 1 cățel de usturoi fin zdrobit, coaja de la ½ de lămâie, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură de ulei de măsline și 1 linguriță de miere de albine.
Vezi și: Salată cu ton și ouă fierte. Cea mai delicioasă rețetă, după Sărbători
Marinare piept de pui
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Se amestecă bine usturoiul cu zeama și coaja de lămâie,se adaugă mierea și 1 lingură de ulei de măsline și se bate totul cu telul. Se așază pieptul de pui porționat în 4 bucăți într-un castron și se acoperă cu marinada, în care se ține 1 oră, acoperit cu folie, la temperatura bucătăriei.
Preparare salată
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Se spală și se zvântă bine salata. Apoi, pregătim toate celelalte ingrediente, să le avem la îndemână.
Vezi și: Salată cu piept de pui. Cea mai gustoasă rețetă
Preparare dressing
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. În paharul înalt al mixerului de mână, se pun gălbenușurile, 2 căței de usturoi, 1 praf de sare fină, 3 fileuri de anșoa, zeama de la ½ de lămâie, 1 linguriță cu vârf de muștar de Dijon și uleiul de măsline, scrie lauralaurentiu.ro. Cu blenderul complet scufundat în pahar și sprijinit de fundul acestuia,se mixează ingredientele.
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Apoi se aaugă parmezanul ras și se omogenizează bine. Se adaugă sosul worchestershire, sare și piper, încă un pic de zeamă de lămâie dar și 1 linguriță de miere.
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Înainte de a trece la asamblarea acestei salate Caesar, se face pieptul de pui pe grătar. Feliile de piept de pui marinate, cu o grosime de 2-3 cm, aduse deja la temperatura mediului ambiant, nu au nevoie de mai mult de 2-3 minute pe grătarul încins.
Vezi și: Salată grecească. Cea mai delicioasă rețetă, după Sărbători
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Înainte de a le pune pe grătar,se scot din marinadă, se scurg bine și se zvânt cu șervete de bucătărie absorbante. Se asezonează cu sare și piper, abia apoi se pun pe grătarul încins bine.
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. După ce pieptul de pui s-a odihnit, se toarnă dressingul cremos peste frunzele de salată, se adaugă crutoanele și se amestecă bine. Practic, toate frunzele și crutoanele trebuie să fie acoperite de dressing.
Salată Caesar cu pui și crutoane, rețetă. Se montează salata Caesar pe farfurie, se presară cu așchiile de parmezan și se așază deasupra pieptul de pui tăiat în bucățele numai bune de băgat în gură.
Vezi și: De ce să adaugi în supă morcov călit. Trucul genial pe care-l vei repeta
De ce să adaugi în supă morcov călit. Trucul genial pe care-l vei repeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu