Salată caldă cu ficat de pui. Este sățioasă și foarte gustoasă

Salată caldă cu ficat de pui. Este sățioasă și foarte gustoasă. Sursa - pixabay.com
Salată caldă cu ficat de pui. Este sățioasă și foarte gustoasă. Sursa - pixabay.com

Salata caldă cu ficat de pui este atât de bună încât nu te vei mai opri din mâncat.

 

Îți recomandăm să o încerci. Dacă îți place ficatul de pui, această rețetă va fi una din cartea ta de bucate!

Vei avea nevoie de:


ficat de pui - 500 grame,
ciuperci - 200 grame,
mere - 100 grame,
frunze de salată verde - 100 grame,
roșii - 2 bucăți,
nucșoară - 1/3 linguriță,
sos de soia - 15 ml,
piper negru - după gust,
unt - 10 grame,
ulei de măsline - 2 linguri,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
zahăr - 1 linguriță,
sare - un praf.


Pentru dressing:  

suc de portocale - 3 linguri,
suc de lămâie - 2 linguri,
ulei de măsline - 2 linguri,
oțet balsamic - 2 lingurițe,
zahăr - 1 linguriță,
sos de soia - 15 ml.

 


Rețeta pas cu pas 


Merele, curățate de coaja, se taie felii subțiri și se prăjesc, 2 minute, în unt, apoi se adaugă zahărul și se prăjesc până devin ușor aurii.  După prăjire, transferă merele într-un bol mare, acoperit cu un capac.

Tăie ciupercile în felii și prăjește-le la foc mare până se rumenesc. După prăjire, trimite ciupercile în bolul cu mere.

Cei mai neobișnuiți castraveți murați, în Sprite. Încearcă ceastă rețetă și nu vei regreta

Tăie ficatul de pui, pune-l într-o tigaie cu unt și ulei, săreză-l și prăjește-l la foc iute, timp de 4 minute, amestecând continuu.

Apoi adăugă nucșoara, sosul de soia și piperul negru măcinat. Se amestecă, se ia de pe foc și se acoperă cu un capac, pentru a nu se răci.

Pune salata verde pe o farfurie de servire, apoi distribuie uniform un strat de ciuperci și mere și unul de ficat. Decorează salata cu felii de roșii.

Fursecuri cu ciocolată, mai gustoase decât cele cumpărate din magazin. Rețeta simplă

Pentru dressing, amestecă sucul de portocale, sucul de lămâie, oțetul balsamic, uleiul de măsline și zahărul. Toarnă acest sos peste salată, apoi, separat, sosul de soia.

Salata este incredibil de gustoasă și parfumată! Aceasta salata, cu siguranță, îi va surprinde și mulțimi pe cei dragi. Gătește-o și vei vedea că este grozavă! Rămâne de adăugat că salata se prepară foarte simplu și ușor. Poftă bună!

 

 

BONUS. Ouă murate, pe care întreaga familie le va iubi. Trei rețete rapide

 

Ouăle sunt bune pentru a fi consumate sub diferite forme: fierte, prăjite, în deserturi. Dar puține persoane știu că ouăle pot fi și marinate. 

Ați încercat vreodată să le murați? Dacă nu, este timpul să deschideți frigiderul. Mai jos veți găsi trei rețete. Metoda de gătit este aceeași, doar ingredientele sunt diferite.

 

Pentru ouă marinate cu sfeclă aveți nevoie de:

- o sfeclă roșie fiartă, curățată de coajă și tăiată bucăți mari,

- un pahar de suc de sfeclă roșie (puteți folosi apa în care a fiert sfecla).

- 1 cană de oțet de mere,

- jumătate de ceapă tocată,

- ⅓ cană de zahăr,

- 3 semințe de cardamom,

- un anason stelat,

- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.

 

Pentru ouă marinate cu curry aveți nevoie de: 

- 1 cana oțet de mere,

- ¾ cană apă

- ¼ ceapă tocată,

- ¾ cană de zahăr,

- 3 semințe de cardamom,

- 1 linguriță de semințe de muștar,

- 1 lingură curry galben,

- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.

 

Pentru ouă marinate cu tarhon aveți nevoie de:  

¾ cană oțet de mere,

¾ cană apă,

¼ ceapă tocată,

2 crenguțe de tarhon proaspăt,

1 linguriță de semințe de muștar,

½ cană zahăr,

6 ouă fierte tari, curățate de coajă.

 

Reţeta pas cu pas

 

Decojiți ouăle și puneți-le într-un borcan. Într-o cratiță, combinați oțetul, apa (sau sucul de sfeclă roșie), ceapa, zahărul și condimentele. Fierbeți marinada până când zahărul se dizolvă și ceapa este translucidă. În medie, durează cinci minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute.

Lichidul se toarnă peste ouăle din borcan. Lichidul ar trebui să acopere complet ouăle. Dacă faceți o rețetă cu sfeclă roșie, puneți sfecla fiartă și tăiată cubulețe în borcanul cu ouă.

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Această legumă va da ouălor o culoare roșie și, în plus, veți avea și sfeclă murată. Închideți borcanul. Ouăle se vor marina în câteva zile.

Cu cât ouăle stau mai mult în marinadă, cu atât vor fi mai bune. Puteți păstra ouăle murate la frigider până la o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel