Iată rețeta unei salate foarte apetisante și copioase pentru masa festivă!
Această salată minunată este foarte sățioasă.
Ingrediente:
1 ceapă,
3 cartofi de mărime medie;
1 file de pui;
100-120 grame de cașcaval tare;
4 gălbenușuri fierte;
4 albușuri fierte;
6 linguri de maioneză;
2 linguri de zahăr;
2 linguri de oțet alb;
1 lingură de sare;
1 lingură sos de soia;
1 lingură de muștar de Dijon.
Tăiați ceapa în două, apoi în inele. Puneți ceapa într-un bol, adăugați 2 linguri de zahăr și 2 linguri de oțet de 9%. Se toarnă apă clocotită, se acoperă cu un capac, se lasă 10-15 minute.
Între timp, tăiați pieptul de pui fâșii și puneți-l într-un bol. Adăugați peste carne 1 lingură de sare și 1 lingură de sos de soia. Carnea se lasă la marinat 10 minute, apoi se prăjește într-o tigaie cu ulei vegetal până se rumenește. Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se dau prin răzătoare.
Biscuiți sărați cu parmezan: pregătește-i de Crăciun și uimește-ți oaspeții!
Acum puteți asambla salata. Pe un platou se face un strat din cartofi fierți, dați prin răzătoare. Se sărează și pipărează și se acoperă cu o lingură de maioneză.
Următorul strat este de muștar, urmat de un strat din carne de pui, acoperit cu maioneză. Urmează un strat de ceapa marinată și unul de maioneză.
Gălbenușurile fierte se dau prin răzătoare și se așează deasupra salatei, dar și pe părțile laterale. Peste gălbenușuri se pune din nou maioneză.
Pizza rustică cu cartofi și ton pentru cină. O rețetă ușoară și sățioasă
Continuați cu un strat de cașcaval ras, apoi cu unul de maioneză. Ultimul strat va fi din albușurile fierte, date prin răzătoare. Puteți decora salata cu semințe de susan negru. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News