Salata reprezintă o alegere bună atunci când vrei să slăbești, însă numai dacă are ingredientele potrivite.
Nu începe cu paste sau cartofi pentru că vei crește foarte mult numărul de calorii din salată. Boabele de fasole fiartă sunt o alternativă acceptabilă, dar în majoritatea cazurilor salata verde este baza ideală. De asemenea, poți alege rucola sau frunze de sfeclă. Legumele viu colorate vor adăuga nutrienți importanți. Poți alege feliile de roșii, ardeii grași, ceapa roșie sau vinetele.
Dacă nu adaugi și grăsimi, salata nu va fi deloc consistentă și în scurt timp îți va fi din nou foame. Alege grăsimile sănătoase, dar trebuie să fii atent la cantitate.
Potrivit nutriționiștilor, acestea sunt cantitățile recomandate de grăsimi la salate:
- măsline: 5-10 măsline la o salată;
- ulei de măsline: 1-2 linguri;
- nuci și migdale: 8-10 nuci/migdale, în funcție de mărime;
- semințe (de floarea soarelui, de dovleac, de in sau de chia): 1-2 linguri.
Conținut optim de proteine
Poți alege friptură slabă de pui, vită, porc sau curcan, pentru a evita conservanții și coloranții. De asemenea, poți folosi și pește precum somonul, macroul, tonul, notează eva.ro. Dintre cereale, quinoa are un conținut ridicat de proteine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News