EXCLUSIV  Salată cu hering. Rețeta ideală pentru masa de Crăciun, mai ales dacă v-ați săturat de carne

Vezi în articol rețeta pentru salata cu hering.

Masa de Crăciun este de obicei plină de bucate tradiționale românești. Avem sarmale, tobă, friptură, caltaboși, cârnați, salată beauf, cozonac și alte bunătăți. dar ce facem dacă ne-am săturat de atâta carne și vrem altceva, o mâncare cu pește? Salata cu hering este perfectă pentru o masă de sărbătoare. Este sănătoasă pentru că are multe legume, inclusiv sfeclă, care este considerată cea mai sănătoasă legumă de sezon deoarece poate completa și stimula mecanismele organismului prin care acesta poate elimina toxinele ( Vezi AICI articolul despre beneficiile sfeclei). În plus, se face foarte ușor, nu este scumpă și e delicioasă datorită combinației dintre dulce și sărat.

Rețeta salată cu hering

Pentru această rețetă veți avea nevoie în primul rând de vedeta preparatului - heringul. Îl găsiți întreg, sărat, sau varianta file, în ulei cu condimente. Eu îl aleg pe cel întreg pentru că este mult mai ieftin, dar atunci când nu am prea mult timp pentru a-i alege minuțios oasele, îl prefer pe cel la cutie, file.

Pe lângă hering veți avea nevoie de: 6 cartofi, 4 morcovi, o sfeclă mare sau două mici, două cepe, 3 ouă și maioneză.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să spălați bine toate legumele și să le puneți la fiert, cu coajă, nu și ceapa, pe ea o veți folosi crudă. Separat, puneți la fiert ouăle. Între timp tăiați heringul, cam 5 bucăți file. Îl tăiați cuburi și vă uitați atent dacă mai are oase, dacă mai sunt, le alegeți atent cu o pensetă. Tăiem și ceapa, tot cuburi. După ce s-au fiert legumele și ouăle, le curățăm. Alegem un vas mare, potrivit pentru salată. O vom face straturi, așa că luăm o ceapă tăiată și o întindem pe fundul farfuriei. Următorul strat va fi cel de hering (jumătate din cantitatea pe care am tăiat-o deja), apoi dăm prin răzătoarea mare și așezăm straturile de cartoful, morcovul și sfeclă roșie. Din toate punem doar jumătate din cantitatea inițială, restul vom folosi la următoarele straturi.

Ulterior, luăm ouăle și separăm albușul de gălbenuș. După stratul de sfeclă roșie, ungeam deasupra cu maioneză și o întindem bine, apoi radem deasupra albușul de ou. Următorul strat va fi iar de ceapă, apoi cartof, morcov, sfeclă și iar maioneză. După ce am întins bine maioneza, radem deasupra gălbenușul. Salata este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel