Salata cu ton și ouă fierte poate reprezenta variantă de rapidă, săntoasă și gustoasă pentru un prânz, mai ales după mesele îmbelșugate de Sărbători. Iată cât de ușor se prepară.
Ingrediente
1 conservă de ton;
2-3 ouă fierte;
1 salată verde;
2 ardei grași;
100 g boabe de porumb;
1 castravete proaspăt;
1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
100 g măsline negre;
100 g brânză de oi.
Pentru dressing
100 ml oţet balsamic
100 ml ulei
100 ml vin alb
sare, piper, busuioc - după gust
1 linguriță zahăr
Cum se prepară
Salată cu ton și ouă fierte. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele, potrivit retete.unica.ro.
Salată cu ton și ouă fierte. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.
Salată cu ton și ouă fierte. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu