O salată simplă de vinete cu usturoi și nuci este o gustare delicioasă și ușor de preparat. Salata completează perfect preparatele din carne și este potrivită și pentru o masă festivă.
Usturoiul îi adaugă o aromă picantă salatei, în timp ce nucile o fac mai hrănitoare.
Pentru a pregăti o salată cu vinete, usturoi și nuci veți avea nevoie de:
vinete - 5 bucăți;
roșii - 2 bucăți;
usturoi - 2 căței;
ardei gras - 1 bucată;
miez de nucă - 75 grame;
ulei de floarea soarelui - 1 lingură;
maioneză - 50 grame;
sare, piper și verdeață - după gust.
Se spală vinetele, apoi se taie cubulețe mici. Prăjiți vinetele în ulei de floarea soarelui timp de 10 minute. Spălați roșiile și tăiați-le în cuburi mici. Măcinați miezul de nucă cu un blender. Transferați vinetele prăjite într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de ulei și se lasă să se răcească.
Ardeiul gras se curăță și se toacă mărunt. Adăugați ardeiul în bolul cu nucile tocate, usturoiul trecut prin presa și vinetele răcite. Sărați și piperați salata după gust. Se condimentează cu maioneză și se amestecă. Decorați salata cu verdeață tocată mărunt. Poftă bună!
Vă oferim rețeta unei plăcinte savuroase, care poate fi servită la o cină cu prietenii.
Un aperitiv rustic excepțional de sănătos și autentic este plăcinta cu umplutură de vinete. Prepararea nu este dificilă, trebuie doar să urmați procedurile pentru a face un aluat perfect, care să învelească corect umplutura din vinete.
Ingredientele pentru aluat sunt:
400 ml apă caldă,
600 grame de făină,
10 grame de zahăr granulat,
8 grame de sare.
Ingredientele pentru umplutură sunt:
1 lingură de pastă de roșii,
8 grame de sare,
50 ml apă,
o jumătate de pahar de ulei vegetal,
1 ardei roșu și unul verde,
4 grame de piper negru,
1 ceapă,
4 vinete.
Se toarnă făina într-un bol mare împreună cu zahărul și sarea. Amestecați cu o spatulă și faceți o gaură în centru. Turnați apă în gaura făcută și amestecați cu spatula. Apoi frământați cu mâinile aluatul care trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca
Cât aluatul se odihnește, ocupați-vă de umplutură. Într-o tigaie se pune uleiul și ceapa tocată cubulețe. Lăsați ceapa să se prăjească câteva minute și adăugați ardeii tăiați cubulețe. După câteva minute, puneți în tigaie și pasta de tomate și amestecați.
După ce pasta de roșii s-a dizolvat complet, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați bine. Adăugați sare, piper și puțină apă. Lăsați legumele să fiarbă, sub capac, până când vinetele se înmoaie. Umplutura se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora
Acum luați aluatul și puneți-l pe o masă de lucru. Împărțiți aluatul în patru părți. Cu un sucitor întindeți prima foaie și așezați-o într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Pe foaia de aluat puneți câteva linguri de umplutură, care trebuie întinsă uniform pe aluat. Repetați procedura cu toate bucățile de aluat. Ultimul strat al plăcintei trebuie să fie de aluat.
Închideți marginile astfel ca umplutura să nu iasă în timpul gătirii. Acum nu vă mai rămâne decât să ungeți suprafața plăcintei cu gălbenuș de ou.
Plăcinta cu vinete se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când aluatul devine auriu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu