Salată de ardei copți cu telemea de capră este un adevărat deliciu. Iată cum se prepară.
Ingrediente: 4 ardei kapia, sare şi piper după gust, 2 linguriţe de oțet, 3 linguriţe ulei , 100 g telemea de capră, câteva fire de busuioc verde tocat mărunt.
Ardeii kapia se spală, se şterg bine cu un șervețel de bucătărie şi se coc la grătar, sau pe o tablă pe aragaz, ori direct în cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă alegeţi să îi coaceţi în cuptor, se preîncălzeşte cuptorul la 190-200 grade şi se coc timp de 25-30 minute. Dacă alegeţi să îi coaceţi pe flacăra de la aragaz, pe o plită încinsă, ardeii kapia se întorc până se coc pe toate părțile.
După ce s-au copt, se pun într-un caston, se presară puţină sare peste ei și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înăbuşe timp de 10 minute, astfel încât să poată fi decojiţi mult mai ușor. Ardeii copţi se curăţă de coajă, cotoare şi seminţe, după care se taie în fâşii şi se pun într-un bol. Peste ei se adaugă telemeaua mărunţită cu furculiţa sau tăiată cubuleţe, uleiul, sarea, piperul, busuiocul şi oţetul. Se amestecă uşor ca să se întrepătrundă toate aromele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu