Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Revelion. Rețeta clasică de pe vremea copilăriei noastre este cea mai bună. Iată cum se prepară.
Ingrediente
-1,5 kg cartofi roz
-500 g morcov
-500 g castraveţi muraţi
-1 rădăcină de pătrunjel, păstârnac
-jumătate rădăcină de ţelina mică - vedeţi dacă găsiţi românească (dacă e cât pumnul, aruncaţi-o toata-n oala)
-700 g carne de vită (rasol)
-1 bucată os cu măduvă
-1 lingură de muştar
-500 g maioneză
-sare, piper, ardei iute
Cum se prepară
Salată de boeuf. Prima dată se pun la fiert osul (să fie tăiat în aşa fel încât să încapă-n oala) şi carnea. Se dau în clocot în apă cu sare, iar când clocotesc, se aruncă apa, se spală bine oala, carnea şi osul şi se pun din nou la fiert, împeună cu o linguriţă cu vârf de sare, potrivit pofta-buna.com.
Salată de boeuf. Se lasa să dea în clocot, se adună spumăa, dacă mai este nevoie. Apoi, se adaugă şi un ardei iute şi câteva boabe de piper întregi. Se adaugă acum legumele în această supă: morcovii, ţelina, pătrunjelul şi cartofii, curăţate de coajă.
Salată de boeuf. Se lasă la fiert până când sunt bine pătrunse (se verifică uşor, cu o furculiţă). Se scot legumele şi se lasă până când se răcesc bine. Când sunt bine răcite, se taie mult mai uşor şi îşi păstrează forma. Se taie legumele cubuleţe cam de 3-4 mm.
Salată de boeuf. Se taie doar 3/4 din castraveţi, se adauga muştarul, sare şi piper, jumătate din maioneză şi se amesteca uşor. Se degustă şi, dacă mai este nevoie, se mai adaugă castraveţi muraţi, maioneză, sare şi piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu