Salata de boeuf este una din rețetele nelipsite pentru Sărbatorile de iarnă. Vă prezentăm o rețetă specială și delicioasă: tort de salată boeuf cu o bază crocantă de grisine.
Ingrediente:
600 g rasol vită
4-5 cartofi mari roșîi
5 morcovi medii
1 țelină medie
150 g mazăre
100 g fasole verde
150 g castraveți murați
125 g gogoșari murați
150 g maioneză
1 ceapă medie (pt fiert rasolul)
sare
Ingrediente bază crocantă:
250 g grisine foarte crocante
100 g unt rece
Decor Salată Boeuf
100 g maioneză
3-4 ouă fierte țări
1 lingură ketchup bio
pătrunjel
capere/măsline
Mod de preparare – Salată Boeuf:
- Pentru început, punem gogoșarii și castravețîi într-o strecurătoare să se scurgă bine.
- Într-o oală încăpătoare, punem 2-3 l de apă, adăugăm rasolul spălat bine și 2 lingurițe de sare.
- După primul clocot, aruncăm prima apă, spălam bine rasolul și oală. Umplem oală cu 2-3 l de apă caldă, adaugăm rasolul spălat bine, țelină curațată și taiată în felii, morcovii curațați și tăiați în bucăți de 3-4 cm și o ceapă întreagă, curățată, crestata la capete. Acoperim oală pe trei sferturi cu un capac și lăsăm carnea și legumele să fiarbă pe foc mic, până când sunt complet pătrunse.
- Într-o oală separată fierbem cartofii întregi, în coajă, până când sunt pătrunși.
- Într-o crăticioară mai mică, fierbem mazărea și fasolea verde până când sunt pătrunse.
- Scoatem rasolul, morcovii și țelină din supă și le lăsăm într-o strecurătoare să se scurgă și să se răcească.
- Scoatem cartofii din apă în care au fiert și îi lăsăm să se răcească complet. Scurgem mazărea și fasolea și le lăsăm și pe ele într-o sită la scurs și răcit.
- Tăiem morcovii, țelină, castravețîi, gogosarii, rasolul, fasolea verde și cartofii curățați în pătrățele cât mai mici și le punem într-un vas.
- Adăugăm maioneză și amestecăm cu grijă. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl băgăm la frigider.
Mod de preparare baza crocantă:
Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider până când obținem un “aluat” sfaramicios.
Asamblare tort de salată bouef:
- Într-un cerc detașabil, formăm un strat de 2-3 cm din aluatul sfărâmicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.
- Adăugăm salata de boeuf și o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru 1-2 ore.
- Îndepărtăm cu grijă cercul.
-Îmbrăcăm tortul într-un strat de maioneză. Îl ornăm pe margini cu felii de ou fiert.
- Pentru ciufuletii de pe tort, amestecăm 1 lingură de ketchup cu 2 linguri de maioneză.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News