SALATĂ DE BOEUF. Tort cu bază crocantă de grisine. Rețetă delicioasă

Salata de boeuf este una din rețetele nelipsite pentru Sărbatorile de iarnă. Vă prezentăm o rețetă specială și delicioasă: tort de salată boeuf cu o bază crocantă de grisine.

Ingrediente:

600 g rasol vită

4-5 cartofi mari roșîi

5 morcovi medii

1 țelină medie

150 g mazăre

100 g fasole verde

150 g castraveți murați

125 g gogoșari murați

150 g maioneză 

1 ceapă medie (pt fiert rasolul)

sare

Ingrediente bază crocantă:

250 g grisine foarte crocante

100 g unt rece

Decor Salată Boeuf

100 g maioneză

3-4 ouă fierte țări

1 lingură ketchup bio

pătrunjel

capere/măsline

Mod de preparare –  Salată Boeuf:

- Pentru început, punem gogoșarii și castravețîi într-o strecurătoare să se scurgă bine.

- Într-o oală încăpătoare, punem 2-3 l de apă, adăugăm rasolul spălat bine și 2 lingurițe de sare.

- După primul clocot, aruncăm prima apă, spălam bine rasolul și oală. Umplem oală cu 2-3 l de apă caldă, adaugăm rasolul spălat bine, țelină curațată și taiată în felii, morcovii curațați și tăiați în bucăți de 3-4 cm și o ceapă întreagă, curățată, crestata la capete. Acoperim oală pe trei sferturi cu un capac și lăsăm carnea și legumele să fiarbă pe foc mic, până când sunt complet pătrunse.

- Într-o oală separată fierbem cartofii întregi, în coajă, până când sunt pătrunși.

- Într-o crăticioară mai mică, fierbem mazărea și fasolea verde până când sunt pătrunse.

- Scoatem rasolul, morcovii și țelină din supă și le lăsăm într-o strecurătoare să se scurgă și să se răcească.

- Scoatem cartofii din apă în care au fiert și îi lăsăm să se răcească complet. Scurgem mazărea și fasolea și le lăsăm și pe ele într-o sită la scurs și răcit.

- Tăiem morcovii, țelină, castravețîi, gogosarii, rasolul, fasolea verde și cartofii curățați în pătrățele cât mai mici și le punem într-un vas.

- Adăugăm maioneză și amestecăm cu grijă. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl băgăm la frigider.

Mod de preparare baza crocantă:

Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider până când obținem un “aluat” sfaramicios.

Asamblare tort de salată bouef:

- Într-un cerc detașabil, formăm un strat de 2-3 cm din aluatul sfărâmicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.

- Adăugăm salata de boeuf și o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru 1-2 ore.

- Îndepărtăm cu grijă cercul.

-Îmbrăcăm tortul într-un strat de maioneză. Îl ornăm pe margini cu felii de ou fiert.

- Pentru ciufuletii de pe tort, amestecăm 1 lingură de ketchup cu 2 linguri de maioneză.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel