Salata de cartofi cu cârnați afumați se prepară ușor și este foarte gustoasă. Iată ce ai de făcut.
Ingrediente
- cartofi 1,000 kg
- ceapă 0,200 kg
- oţet 0,025 l
- foi de dafin 1 buc.
- ulei 0,100 l
- ouă 2 buc.
- cârnaţi afumaţi 0,250 kg
- piper 0,001 kg
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri, se pun într-un vas, se adaugă uleiul şi se amestecă. Ceapa tăiată în felii subţiri se fierbe cu oţet diluat, sare, foi de dafin şi piper. După ce a fiert, se toarnă peste cartofi, se adaugă cârnaţii tăiaţi în felii subţiri şi ouăle fierte tăiate cubuleţe. Se amestecă totul, se aşază pe un platou şi se decorează cu felii de roşii sau salată verde.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Salată de vinete cu ardei copt. Rețeta de post
Ingrediente
- 2 bucăţi praz
- 2 cârnaţi
- o ceapă
- un morcov
- 250 ml zeamă de varză
- 2-3 cartofi
- 2 linguri ulei
- o legătură mărar
- sare, opţional
Cum se prepară
Prazul tăiat rondele sau mărunt se opăreşte cu apă clocotită și se lasă la scurs. Între timp, morcovul ras se căleşte în ulei, alături de ceapa tăiată mărunt, potrivit retetepractice.ro. Se adaugă şi prazul scurs şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se lasă 1-2 minute, se pune apă şi se lasă la fiert 20 de minute. Se pun cârnaţii și zeama de varză şi se lasă la fiert. La final, se pun mărarul şi sarea.
Vezi și: Cum pui carnea la garniță. Metoda corectă
Ingrediente
- oase de vită cu măduvă 1,000 kg
- albitură şi morcovi 0,250 kg
- ţelină 0,100 kg
- ceapă 0,100 g
- ouă 3 buc.
- verdeaţă 1 leg.
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Oasele de vită cu măduvă se pun la fiert în apă cu sare. Îndată ce au dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet circa 60 de minute. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina şi ceapa tăiate în patru şi se pune să dea în fiert. Ouăle se bat ca pentru omletă, se toarnă într-o strecurătoare care se ţine deasupra vasului cu supa clocotită şi se agită până se scurg complet în supă. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, presărată pe deasupra.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Pâine fără frământare. Cea mai simplă rețetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News